Subotica: Odobreno 204 prijava građana za subvenciju unapređenja energetske efikasnosti 1Subotica, foto: Natalija Jakovljević

Na osnovu javnog poziva Uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti, doneta je preliminarna lista na kojoj se nalazi 644 Subotičana koji su konkurisali za subvenciju unapređenja energetske efikasnosti, a odobreno je ukupno 204 prijava.

Građani su mogli da apliciraju putem javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava građanima za sanaciju porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Subotice koji se odnosi na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora.

Ukupno je opredeljeno 24 miliona dinara, a svaka prijava se subvencioniše do 50 odsto vrednosti investicije, odnosno maksimalno 250.000 dinara po prijavi, u zavisnosti od programa za koji se odluče.

Programi obuhvataju zamenu stolarije do 140.000 dinara, kotao na gas do 85.000, kotao na pelet 110.000 i toplotna pumpa do 250.000 dinara.

Odluku o dodeli bespovratnih sredstava za sprovođenje mera energetske sanacije krajnjim korisnicima donosi Gradsko veće grada Subotice, a očekuje se da ugovori budu zaključeni u drugoj polovini oktobra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.