Subotica: Policija sprečila sukob između Narodnih patrola i grupe migranata 1Foto: video screenshot (subotica.info, Nikola Tumbas)

Subotička policija je danas intervenisala i sprečila veće incidente tokom protesta članova Narodne patrole koji su na delu oko Železničke stanice u Subotici verbalno napali grupu migranata.

Na snimku protesta protiv migranata „Da ulice Subotice opet budu bezbedne“, a koji je uživo prenosio portal Subotica.info, vidi se da je grupa muškaraca iz Narodnih patrola došla na ovaj prostor u potrazi za migrantima koji ovde često borave.

Nakon susreta sa grupom migranata, članovi Narodnih patrola su ušli u verbalni sukob sa njima, nakon čega su migranti vidno uznemireni njihovim dolaskom rekli da ne žele „nikakav sukob“.

„Molim vas, bez svađe“, rekao je jedan od migranata, koji se predstavio kao Ahmed, i koji je, kako je naveo, došao iz Avganistana.

Subotica: Policija sprečila sukob između Narodnih patrola i grupe migranata 2
Foto: video screenshot (subotica.info, Nikola Tumbas)

Jedan od članova Narodnih patrola ih je optužio da sakrivaju „oružje“, „noževe“, u okolnom žbunu, tvrdeći da se nekoliko sati ranije dogodio napad lokalne građane i da su oni, između ostalog, zato došli ovde.

„Tvoji ljudi su danas napali naše ljude na ovoj stanici. Prošle tri nedelje imali smo deset napada na naše građane. Ne želimo da vas napadamo, ali se naši građani plaše“, poručio je član Narodne patrole.

Migrant je rekao da ne zna ništa o napadima i da je danas stigao u Suboticu.

Verbalni sukob je protekao bez fizičkih incidenata.

Inače, policija dva puta dnevno obilazi prostor oko Železničke stanice i upućuju migrante u subotički Prihvatni centar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari