Subotica: Postavljene nove klupe na Bunariću 1Foto: Attila Kovács/Subotička biskupija

Zahvaljujući požrtvovanosti župljana župe Marija Majke Crkve iz Subotice, te donatoru drvene građe dr Borisu Čekusu, Biskupijsko svetište Gospe od Suza Bunarić dobilo je nove klupe.

Stare klupe su služile dugi niz godina, te je došlo vreme da se zamene.

Osim što su izuzetno lepo postavljene i ofarbane, estetski su se dobro uklopile u ambijent na otvorenom i bolje su učvršćene i stabilnije od prethodnih.

Nakon zajedničke radne akcije, rektor svetišta velečasni Željko Šipek se na stranici svetišta zahvalio na radu i trudu župljanima.

„Danas je Bunarić zahvaljujući vrednim i požrtvovnim župljanima župe Marija Majke Crkve bogatiji za nove klupe. Zahvalan sam svakome ko je na bilo koji način doprineo realizaciji ovoga projekta. Neizmerno me raduje da smo zajedničkim snagama uradili još jedan veliki projekat. Srećan sam i Bogu zahvalan na ovim milostima. Bog Vas sve blagoslovio a Gospa od Suza pratila svojim majčinskim blagoslovom”, napisao je velečasni Željko Šipek.

Nakon prošlogodišnjih ulaganja, ove je godine nastavljen rad na obnovi infrastrukture, te je tako obnovljeno i popločano svetište oltara, zamenjene su kapele, bunar je popločan, a obnovljena je i rasveta na celom svetištu, kao i most na kanalu.

Što se ostalih planova tiče, potrebno je još dovršiti legalizacije objekata i zameniti postaje Križnoga puta.

Liturgijska slavlja su ostala najbitnija i u ovoj godini.

Pred vernicima je središnji deo hodočasničkog kalendara, proštenje na Bunariću, koje će se održati od 24. do 27. avgusta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari