Subotica: Raspisan javni konkurs za projekte iz oblasti zaštite životne sredine 1Foto: Natalija Jakovljević/Danas

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić raspisao je javni konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projektnih aktivnosti udruženja građana na teritoriji grada iz oblasti zaštite životne sredine, u ukupnom iznosu od tri miliona dinara.

Pravo učešća imaju udruženja građana koja su upisana u registar udruženja najkasnije do dana objavljivanja javnog konkursa i kojima je osnivačkim aktom ili statutom zaštita životne sredine definisana kao oblast ostvarivanja ciljeva, a koja imaju sedište na teritoriji Subotice i deluju na tom području.

Sredstva se dodeljuju za finansiranje ili sufinansiranje projektnih aktivnosti udruženja građana iz oblasti unapređenja kvaliteta vazduha, unapređenja sistema upravljanja otpadom, promovisanja prirodnih vrednosti i očuvanja biološke raznovrsnosti Subotice i njene okoline, te ostalih aktivnosti na jačanju svesti iz oblasti zaštite životne sredine, kao što su obeležavanje značajnih datuma, organizacija manifestacija i slično.

Udruženje građana, kao nosilac, može konkurisati sa najviše jednim projektom, a maksimalni iznos na koji može da računa je 150.000 dinara.

Rok za predaju konkursne dokumentacije je 24. april do 14 časova, a prijave za konkurs udruženja građana mogu da dostave poštom ili lično na šalteru Uslužnog centra Gradske uprave u zatvorenoj koverti sa naznakom „Prijava na konkurs UG2023 – Ne otvarati“; Grad Subotica; Gradska uprava; Sekretarijat za poljoprivredu i zaštitu životne sredine; Subotica, Trg slobode 1.

Dodatne informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti na zvaničnom sajtu Grada Subotice u odeljku „Konkursi i oglasi“, elektronskom poštom na [email protected] ili pozivom na broj telefona 024/626-973.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari