Subotica: Raspisan konkurs za programe i projekte u oblasti omladinskog sektora 1Foto: J. Patarčić/Danas

Grad Subotica je raspisao javni konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora. Za ovu namenu opredeljeno je ukupno milion dinara, a maksimalni iznos koji može biti odobren po programu, odnosno projektu je 100.000 dinara.

Pod programima u oblasti omladinskog sektora podrazumevaju se programi i projekti koji isključivo i neposredno slede javne potrebe obrazovanja i zapošljavanja mladih, zdravlja i socijalne politike prema mladima, bezbednosti mladih, informisanosti i mobilnosti mladih, slobodnog vremena mladih, kulture i sporta, aktivnog uključivanja mladih u društvo i volonterizam, mladih u ruralnim sredinama, te ekologije i održivog razvoja.

Pravo podnošenja prijave imaju udruženja mladih, udruženja za mlade i savezi, pod uslovom da im je registrovano sedište na teritoriji Grada Subotice i da su evidentirani u Jedinstvenoj evidenciji udruženja mladih i udruženja za mlade i njihovih saveza kod Ministarstva omladine i sporta.

Programi i projekti treba da se realizuju u trajanju od najkraće dva meseca, a njihov završetak treba da se planira najkasnije do kraja tekuće godine.

Zainteresovanim podnosiocima prijave obrazac je dostupan na zvaničnoj internet stranici Grada Subotice, u rubrici “Konkursi i oglasi”, a podnosi se u štampanom obliku u zatvorenoj koverti, predajom u Gradski uslužni centar ili poštom sa naznakom “Javni konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora na teritoriji Grada Subotice za 2022. godinu – Ne otvarati”.

Obavezno je podnošenje prijave i u elektronskom obliku na imejl adresu [email protected].

Rok za podnošenje prijava je 15. jun, a za dodatne informacije zainteresovani mogu pozvati na broj telefona 063/519-921.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari