Subvencionisani kratkoročni kredit za subotičke poljoprivrednike 1foto EPA-EFE/FILIP SINGER

Grad Subotica je raspisao javni poziv registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za podnošenje zahteva za subvencionisani kratkoročni kredit za kupovinu obrtnih sredstava – repromaterijala, na period od 12 meseci.

Ukupna kamata iznosi 5,8 odsto godišnje, od čega 5,3 odsto sufinansira Grad Subotica, a 0,5 odsto plaća korisnik kredita.

Minimalni iznos kredita po podnosiocu je 100.000 dinara, a maksimalni 500.000 dinara.

Poljoprivredni proizvođač, odnosno korisnik kredita, u obavezi je da namenska sredstva koristi isključivo za kupovinu repromaterijala, kao što su semenski i sadni materijal, mineralno đubrivo, gorivo, sredstva za zaštitu bilja i za održavanje opreme, mehanizacije i objekata, kao i za kupovinu stočne hrane.

Uslovi koje podnosioci zahteva treba da ispune su da imaju prebivalište na teritoriji Grada Subotice i registrovano poljoprivredno gazdinstvo sa aktivnim statusom.

Rok za podnošenje zahteva sa potrebnom dokumentacijom je do utroška sredstava, a sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti u Službi za poljoprivredu pozivom na broj telefona 024/626-739. Kontakt osoba je Ivan Budinčević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari