Sudar voza i autobusa kod Niša, petoro poginulo i 27 povređeno

Ostavite komentar


  1. pokazuje se efikasnom. Kada su nam oteli aerodrom mogu bar malo da ulože u Niš i elementarne stvari da nam obezbede, kao što su funkcionalni branici na svim pružnim prelazima koji nisu spušteni kada nema voza ni u najavi, a sprečavaju ovakve nesreće. Nadam se da ne očekujem puno od ministarke saobraćaja, samo da se ispuni elementarna obaveza od strane njenog mnistarstva i državnog preduzeća koje je pod njenom kapom? Reforma ŽS ne znači uštedu na branicima na pružnim prelazima i neodhodnim radnicima, a čuvanje beogradske administracije.

    1. Očekujem sveznajućeg,prepodobnog i prepoštenog velikog vođu da i ovaj javašluk njegovog kriminalnog i odnarođenog režima pravda nekom glupošću kako ni u Evropi pružni prelazi nisu propisno i valjano obezbeđeni, i kako se tamo još češće i masovnije dešavaju ovakve nesreće. Nešto poput onog, dosad neviđenog idiotizma, kako u „SAD na svakih 10 sekundi gine perač prozora“. Samo u „prokletoj avliji“ zvanoj Srbija narod gine zbog pohlepne,bahate,
      nemilosrdne i neodgovorne vlasti koja rasipa naš novac na jarbole,jelke,novogodišnje rasvete,fontane,kupuje medije kako bi nas uspešnije lagala i trovala,plaća savete tonija blera i donira bilija klintona,a NEMA novca da postavi zaštitne rampe na pružne prelaze!!! Isto tako ova „prokleta avlija“ NEMA novca za lečenje svoje bolesne dece,pa smo prinuđeni da to činimo SMS porukama. Ali,u „prokletoj avliji“ zvana Srbija, IMA na pretek novca za acu lukasa i udovicu kriminalca ražnatovića. A vi samo ćutite,blejite kao ovce i dalje,nemojte slučajno neko da pisne,upotrebi mozak,traži svoja prava ili digne glas protiv zla,pljačke,
      neznanja i nepravde. Ćutite i čekajte svoj red na nekom neuređenom i neobezbeđenom pružnom prelazu,neku svoju udarnu rupu na autoputu,nemar ili nemoć lekara da vam pomogne u raspalim bolnicama,neku bombu ispod džipa kriminalca čija ćete kolateralna žrtva biti zbog sprege kriminalaca s policijom i vlastima,čekajte batinaše iz SNS jurišnih odreda da vam upadnu u kuću ili vam razbiju glavu na ulici,… Samo strpljivo čekajte i ne brinite da u „prokletoj avliji“ neće doći i na vas red!

  2. ovima što kažu da je glavni krivac železnica, odgovaram:
    Pa nije voz auto pa može da stane tek tako. Čuj o čemu ti to?
    Saobraćajna kultura (bilo koja kultura življenja) naših vozača je NULA. Prelaziš prigu i nisi u stanju da proceniš da li je bezbedno….i ti si vozač?
    Ps. Železnica je bankrot firma (kao i svi mi) nego postavlja se pitanje zašto smo mi svi toliko siromašni i zašto je narod doveden da ima kulturu (saobraćajnu i bilo koju drugu) da je NULA? Ako već prozivate krivce, eto ja vam kažem ko je najviše kriv.

    1. Glavni krivac je kreten koji nije postavio rampu na ovaj prelaz .I ne samo ovaj

      1. neće biti. U Srbiji je preći pešački prelaz „ruski rulet“, a „ruski je rulet“ ići kao pešak ili voziti bicikl na našim putevima….sve je u saobraćaju tako…. problem je u GLAVAMA LJUDI.
        Jeste infrastruktura je nula, ali to ne znači da se saobraćaj odvija kao da je „ruski rulet“. Ja kažem najodgovorinija je vlast koja nas 30 godina vodi kako?
        Za njih postoji samo granice države i birokratski aparat, oni misle država to su granice države i njihov birokratski aparat. Naprotiv država to su GRAĐANI ono kako su vaspitani, kakav moral imaju, koliko su sposobni…. to je za ovu vlast nepostojeća stvar. To je glavni problem budućnosti Srbije.

  3. dali je moralo ovako nesto da se desi da bi vi na vlasti uvideli da u ovoj srbiji postoji jos nesto osim beograda i okoline-ako ste uopste ovo i videli

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.