Suđenje okrivljenima u slučaju vranjskog OK Radija odloženo: Advokat okrivljenog nije se pojavio 1Foto: Dušan Pešić/Danas

U Osnovnom sudu u Vranju danas je trebalo da se nastavi suđenje u slučaju protiv nadležnih iz firme „Koloseum gejm“, zbog nelegalne gradnje i zazidavanja prozora redakcije OK Radija, ali je saslušanje Stefana Ilića, direktora kompanije, odloženo za 20. mart.

Na suđenju se pojavio okrivljeni Ilić, ali ne i njegov advokat Novica Zdravković, koji je Osnovni sud u Vranju obavestio da je sprečen da prisustvuje ovom ročištu „jer ima suđenje u Bujanovcu“, kako je prisutne izvestila predsednica suda, Dragana Stanković Tasić.

Protiv Ilića je podignuta krivična prijava za bespravnu gradnju, kao investitora nelegalnog objekta i direktora firme „Koloseum gejm“.

Dragana Stanković Tasić ročište je odložila za 20. mart u 11 časova, zato što suđenje bez prisustva branioca nije moguće.

„Za ovo krivično delo predviđena je kazna zatvora do osam godina, pa je neophodno da branilac prisustvuje“, rekla je Stanković Tasić.

Na suđenju je, u svojstvu Ilićevog svedoka, bila i Vesna Jovanović, građevinski inspektor, koja je rekla da „ne zna zašto je ovde“.

Podsetimo, Grad Vranje doneo je rešenje o rušenju ovog objekta kojim je zazidan prozor redakcije OK Radija, ali se nijedna firma nije javila na tender za rušenje.

Preduzeće koje se, prvobitno, javilo otkazalo je posao dan pre rušenja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari