Igor Jurić: Moja ćerka nije učestvovala u sukobu sa lokalnim sveštenikom 1Igor Jurić Foto: BETA/Dragan Gojić

Tabloid Alo juče je objavio da se na snimku sa subotnjeg protesta u Subotici nalazi Saška Jurić, ćerka Igora Jurića, koja je prema pisanju ovog tabloida, učestvovala u verbalnom sukobu sa lokalnim sveštenikom, što je Jurić demantovao.

On je najavio tužbu protiv tabloida i optužio gradonačelnika Subotice Stevana Bakića da nije reagovao povodom pisanja ovog lista i zatražio od njega izvinjenje.

„Devojka sa snimka nije moja ćerka. Pogodilo me mnogo, pre svega, zato što su bukvalno svi navodi iz samog teksta lažni“, kaže Jurić.

Tabloid Alo naveo je juče da su demonstranti u subotu „maltretirali sveštenika“, a da je „devojka koja se raspravljala sa njim ćerka Igora Jurića“.

Igor Jurić: Moja ćerka nije učestvovala u sukobu sa lokalnim sveštenikom 2
Foto: Video screenshot

„Ženska osoba, koja se na snimcima raspravlja sa popom, je ćerka Igora Jurića. Da stvar bude još gora, ovaj sveštenik je sahranio mlađu ćerku Jurića, devojku koja je ubijena“.

Jurić je najavio da će tužiti ovaj tabloid i dodao da ga je takođe pogodilo što su navodili da je sveštenik koji je bio na protestu, bio i kod njegove tragično nastradale ćerke Tijane na sahrani, i to, kako kaže, „u lošem kontekstu“.

On je podsetio da se gradonačelnik Subotice oglasio oko verbalnog incidenta između demonstranata i sveštenika koji se dogodio na protestu u subotu, ali da se nije oglasio nakon njegove poruke koju mu sinoć poslao.

„Ovaj grad ima obavezu da brine o svojim građanima i to zaslužuje bar toliko da on lično pozove i da se izvini za ono što se desilo, jer smatram njega itekako odgovornim za ovo što se desilo juče u medijima“, rekao je Jurić.

Bakić: Nemam šta da se ja izvinjavam u ime nekog drugog

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je povodom optužbi Igora Jurića izjavio da „njegova reakcija nije ni ljudska, ni roditeljska“ i da je umesto slanja poruka na vajber trebao da ga pozove telefonom, a da bi ga on odmah primio na razgovor.

Igor Jurić: Moja ćerka nije učestvovala u sukobu sa lokalnim sveštenikom 3
Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić (SNS), foto: N. Jakovljević

Gradonačelnik je pozvao Jurića da ovaj problem reši sa ovim medijem.

„To što je on meni sinoć napisao, to neka njemu ide na čast. Nijedno ime i prezime nisam davao medijima i ne znam odakle im ovakve informacije. Nemam šta da se ja izvinjavam u ime nekog drugog. Ono što uradim ja i moji ljudi, ja ću da se izvinim i odmah da reagujem“, rekao je Bakić.

Dodao je da je kao gradonačelnik reagovao na odnos demonstranata prema sveštenom licu Srpske pravoslavne crkve, ali da bi isto reagovao u slučaju bilo koje druge verske zajednice.

Kako je naveo, ne želi da život u ovom gradu bude blokiran i zaustavljen na bilo koji način, pogotovo na jednoj od najprometnijih raskrsnica u gradu.

„Mislim da nije način da se blokira život grada. Pogotovo što je predsednik Srbije imao razumevanja za one građane koji su stvarno zabrinuti za ekologiju. Ali ovo dalje nema smisla“, ocenio je gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari