Sutra oblačno i toplije, mestimično sa kišom 1BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i toplije, mestimično sa slabim kratkotrajnim padavinama, u nižim predelima s kišom, a na planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutru će duvati slab i umeren jugozapadni vetar koji će tokom prepodneva najpre na severu biti u skretanju na severozapadni i pojačanju. Minimalna temperatura kretaće se od minus sedam na jugu do jedan na severu, a najviša dnevna od šest do 13 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplije, sredinom dana sa slabom kratkotrajnom kišom.

Ujutru će duvati slab i umeren jugozapadni vetar koji će tokom prepodneva biti u skretanju na severozapadni i pojačanju na umeren i jak. Minimalna temperatura biće oko jedan, a najviša dnevna oko deset stepeni Celzijusa.

U Srbiji će u ponedeljak pre podne pretežno biti sunčano i toplo, posle podne očekuje se naoblačenje, uveče kiša, na planinama sneg. U utorak, sredu i četvrtak biće mestimično sa snegom uz stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača. Zatim će do subote biti suvo, a u nedelju se očekuje novo naoblačenje sa kišom.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Kod većine hroničnih bolesnika će biometeorološke prilike izazvati uobičajene tegobe. Opreznost se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim tegobama. Nemir i nesanica su mogući kao meteoropatske reakcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari