Veljko Belivuk sutra pred sudom 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Pred Posebnim odeljenjem Specijalnog suda za organizovani krimilan sutra će biti održano pripremno ročište optuženom Veljku Belivuku, sa početkom u 14 časova i 30 minuta.

Podsetimo, Belivukova grupa koja broji ukupno 30 članova, optužena je za pet ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i nelegalno posedovanje oružja. U optužnici se navodi da je grupa bila deo kavačkog kriminalnog klana iz Crne Gore koji je godinama u ratu sa škaljarskom grupom. Žrtve klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, njegovog najbližeg saradnika, ubijane su u kući u Ritopeku nadomak Beograda, a nakon ubistava njihova tela su mleli u mašini za mlevenje mesa, pa bacali u Dunav. O tome je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio u više televizijskih emisija pokazujući snimke iskasapljenih tela.

Uhapšene vođe kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković i članovi njihovog klana Miloš Budimir i Vlade Draganić saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal 9. februara zbog ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. Belivuk je tada rekao kako su Zvonko Veselinović, Sale i on „poslali momke da ruše u Savamali“.

Osumnjičeni su negirali krivicu za ubustva, istakavši da tužilaštvo i policija podmeću dokaze protiv njih. Belivuk je rekao i da će ispričati sve što su radili za državu u proteklim godinama, počevši od rušenja u Hercegovačkoj ulici u centru Beograda, piše Nova.rs.

„Ukoliko tužilac nastavi da podmeće dokaze protiv nas i izmišlja, biću prinuđen da ispričam sve što smo radili za državu. Počeću od Savamale, a posle ću i o mnogo težim krivičnim delima“, rekao je Belivuk na saslušanju, ističući da su “Zvonko Veselinović, Sale i on poslali momke da ruše u Savamali“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari