Sutra sednica Skupštine grada Subotice, prvi put na dnevnom redu srednjoročni i dugoročni planovi javnih preduzeća 1Balint Pastor, foto: J. Patarčić

Sednica Skupštine grada Subotice održaće se u četvrtak, 2. juna, u Velikoj većnici Gradske kuće, a na dnevnom redu su 64. tačke, od kojih po prvi put rešenja o davanju saglasnosti na srednjoročne i dugoročne planove poslovne strategije i razvoja svih 14 javnih preduzeća.

Kako je objasnio Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice, radi se o strateškim dokumentima, od kojih se srednjoročni planovi prave za period od 2022. do 2026. godine, a dugoročni od 2022. do 2031. godine za svako javno, javno komunalno preduzeće i d.o.o čiji je osnivač Grad Subotica.

“Prvi put se dešava da će se ovo pitanje naći na sednici Skupštine i zbog toga smatram da je ovo jako bitno pitanje i jako je značajno što će građani, koji će pratiti sutra sednicu, moći i da čuju šta se planira. Naravno, jako je tešno planirati u ovim današnjim političkim i ekonomskim okolnostima, mislim na rat u Ukrajini i na sve što je posledica toga, tako da je mnogo teže bilo šta planirati, nego što je to ranije bilo, ali ispunjavamo zakonsku obavezu”, kazao je Pastor.

Odbornici će raspravljati i o izradi planova generalne regulacije za zone Željezničkog naselja, Makove sedmice, Malog Radanovca i Novog Žednika, kao i o Planu detaljne regulacije za prostor zapadno od Majšanskog mosta.

“Ono što je možda najznačajnije za građane, to je da će se time rešiti jedan od najvećih saobraćajnih problema u gradu. Gradiće se kružni tok kod Majšanskog mosta i čitav prostor će biti redefinisan, a sve se to radi u okviru projekta razvoja železnice”, dodao je Pastor.

Među tačkama dnevnog reda nalazi se i završni račun Grada Subotice, imenovanje članova školskih odbora u osnovnim i srednjim školama, kao i izmena poslovnika koji, kako je objasnio Pastor, treba da se uskladi sa rešenjima iz novog Zakona o lokalnim izborima, kao i sa Zakonom o ravnopravnosti polova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari