Sutra ujutro mraz, mestimično magla tokom dana pretežno sunčano 1Foto: Beta/Milan Timotić

U Srbiji će sutra ujutro i pre podne biti mraz, mestimično magla i niska oblačnost, koja će se ponegde u Vojvodini zadržati veći deo dana, a u ostalim krajevima tokom dana pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura će se kretati od minus 10 do minus jedan stepen Celzijusa, a najviša od nula do osam stepeni. U toku noći će biti umereno naoblačenje, vetar u skretanju na severozapadni, a u Timočkoj Krajini i u pojačanju.

U Beogradu će ujutro biti mraz, magla i niska oblačnost, koja se može zadržati i pre podne a u toku dana će biti pretežno sunčano.Duvaće slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura će se kretati od minus sedam do ninus dva stepena Celzijusa, a najviša oko šest stepeni. U toku noći će biti umereno naoblačenje, a vetar će biti u skretanju na severozapadni.

U Srbiji će u ponedeljak ujutro biti mraz a u toku dana umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Slab sneg povremeno se očekuje u oblasti Homolja. Uveče i u toku noći u svim krajevima će biti prolazno naoblačenje s kišom i snegom uz umeren i jak severozapadni vetar.

U utorak će biti delimično razvedravanje i slabljenje vetra. U sredu ujutro mraz, a danju pretežno sunčano. U četvrtak će biti naoblačenje s kišom i snegom. Od petka do kraja sedmice će biti hladno, ujutro umeren i jak mraz, a danju promenljivo oblačno, mestimično s kratkotrajnim snegom.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 16. januar 2022:

Usled očekivane biometeorološke situacije većina hroničnih bolesnika može da oseća tegobe, pa im se preporučuje da smanje uobičajene aktivnosti i redovno sprovode terapiju. Kod meteoropata će najizraženiji biti reumatski bolovi, glavobolјa i promenlјivo raspoloženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari