Suzana Vasiljević: Čega se NUNS plaši?

Ostavite komentar


  1. Suzana Vasiljevic je u pravu. Predsednik ili Ustav Srbije. Niti predsednik niti ustav Srbije nisu u skladu sa vremenom, kao ni geostrateskim polozajem Srbije. Posto jos
    ima u Beogradu "srba po profesiji" treba reci da je Srba u ex-Yu bilo 30% od ukupnog stanovnistva tadasnje drzave. Tom broju od 30 posto odgovara sadasnji prostor Srbije sa Vojvodinom. Sve van ovoga stvara neprijatnosti Beograda u kontaktu sa "mrskom" Evropom, koja je mislila da politicari iz Srbije spasavaju srbe van Srbije Ako ovako nastave da "spasavaju srbe van Srbije" izgubice uskoro i Vojvodinu, koja je indirektno prosla kroz pakao prilikom raspada ex-Yu. U multietnickoj Vojvodini ce stanje uskoro biti gore, nego u citavoj bivsoj Jugoslaviji. Postoji pravilo, da onaj koji dirne u multinacionanu Vojvodinu, BiH i Crnu Goru /koje su najvise bile vezani za ex-Yu/
    ….zasluzuje pakao. Srbija je na tom putu.

  2. NUNS pokušava da prikrije svoje laži ne veštim manevrisanjem, odavno su ih građani prozreli da je to jedan običan skup stranih plaćenika.

  3. Verovatno je gospođa Vasiljević u pravu u vezi Ustava Srbije. Dopada mi se što je stala u odbranu najvažnijeg zakonskog akta države.
    Ali mi se još više sviđa (i tu je 100% podržavam) što je se zalaže za osnovno novinarsko načelo: da se čuje i druga strana.
    Na žalost, do sada nisam primetio zdušnu podršku ovom načelu kada si uloge bile drugačije. Kada su ona ili njeni poslodavci (verovatno i partijski istomišljenici i kolege) napadali neke druge i etiketirali ih najgorim mogućim etiketama (ubica, lopov, najveći kriminalac, vođa norko klana…) pre završenih sudskih postupaka ili, čak, u situacijama kada nikakve optužnice ni ne postoje.
    Ne želim da branim lopove, kriminalce, ubice… Osvedočene ili moguće, ali gospođi Vasiljević postavim (novinarsko) pitanje.
    Ako se sa najviših instanci vlasti u Srbiji za nekoga kaže da je npr. kriminalac, mi stanovnici Srbije moramo da pretpostavimo da taj koji sa tog nivoa izgovara optužbe ima i dokaze. Jer, ako ih on nema pa ko onda može da ih ima? Prema tome: zašto ubice, lopovi… nisu iza rešetaka.
    Postoje samo dva moguća odgovora na ovo pitanje. Ili dokaza nema već vlast samo tako, sa lakoćom, verbalno šamara na sve strane ili je, pak, tolerantna i blagonaklona prema njima.
    Ovo drugo je mnogo gore!

  4. odlican komentar MirMil. Svidja mi se izraz verbalno samaranje koje AV radi neprestano. Koliko napada i ruzi opozicione lidere a oni nikad nemaju priliku da mu uzvrate, zaposeo je medijsku scenu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.