Vlasti trebalo osam meseci da proširi trotoar u ulici u Valjevu 1Foto: Kolubarske.rs

 

Nakon osam meseci, od kada je rekonstruisana raskrsnica Sinđelićeve i Pasterove ulice na kojoj su postavljeni semafori, proširen je trotoar i pomerena ograda mosta preko Ljubostinje kako bi oni koji voze bebe u kolicima, kao i osobe sa invaliditetom, mogli da prođu trotoarom, piše Portal Kolubarske.rs.

Kada su u septembru prošle godine počeli radovi na postavljanju semafora na raskrsnici Sinđelićeve i Pasterove ulice, mnogi sugrađani su negodovali zbog toga što će semaforski stubovi biti postavljeni nasred trotoara, i to sa obe strane, tako da oni koji Sinđelićevom ulicom idu ka Pasterovoj ulici i Petom puku, posebno oni koji voze bebe u kolicima, kao i osobe sa invaliditetom, neće moći da prođu trotoarom jer nema dovoljno prostora.

Građani su ukazivali na to da će biti prinđeni da silaze sa trotoara na ulicu, i to u raskrsnici, što je vrlo opasno i nebezbedno. Međutim na te primedbe građana u Gradskoj upravi nisu reagovali.

Tada su iz redakcija Kolubarskih rukovodioca Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branka Vukovića pitali da li je moralo stubove postaviti nasred trotoara ili je moglo drugačije? Odgovorio je da se ništa ne radi napemt nego se radi po projektu te da je tačno definisano gde treba da budu postavljeni semafori.

– Ukoliko se ispostavi da će taj semaforski stub praviti probleme i da će biti otežano kretanje, moraćemo da nađemo neko rešenje. Mi ne možemo sada zaustaviti postavljanje semafora ako je po projektu određeno da oni budu postavljeni na tom mestu – rekao je Vuković.

Vlasti trebalo osam meseci da proširi trotoar u ulici u Valjevu 2
Foto: Kolubarske.rs

Na njihovu konstataciju da je već očigledno da će semaforski stubovi praviti probleme, Vuković je prećutao, a na pitanje kako je neko mogao da projektuje semaforski stub nasred trotora i to tako da je nemoguće proći sa kolicima, Vuković je reko da „verovatno nije moglo drugačije” i ponovio da će naći „najbolje rešenje kako niko ne bi bio ugrožen”.

Najbolje rešenje je pronađeno, ali nakon osam meseci, proširenjem trotoara i pomeranjem ograde mosta. Ti naknadni radovi, koji su mogli biti izvedeni u okviru rekonstrukcije raskrsnice, koštaće oko 280.000 dinara, podsećaju Kolubarske.

Na pitanje Kolubarskih.rs ko izvodi radove i koliko će koštati, Branko Vuković je rekao da je angažovana građevinska firma „Toške”, uz objašnjenje da se „proširenje trotoara radi kako bi mogla da prođu invalidska kolica i majke sa bebom”.

Vlasti trebalo osam meseci da proširi trotoar u ulici u Valjevu 3
Foto: Kolubarske.rs

Ni nakon ove „intervencije” trotoari na mostu preko Ljubostinje u Sinđelićevoj i u Pasterovoj ulici nisu presvučeni novim slojem asfalta, niti je poznato da li će biti.

Rekonstrukcija raskrsnice Sinđelićeve i Pasterove ulice, na kojoj su postavljeni semafori, uradilo je valjevsko preduzeće Procesor elektronika, koje je bilo jedini ponuđač na javnoj nabavci. Vrednost radova je 4,9 miliona dinara sa PDV-om. Projekat rekonstrukcije ove raskrsnice je uradila beogradska firma „Model 5”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari