Valjevo: Raspisan tender za postavljanje semafora na raskrsnici Sinđelićeve i Pasterove 1Foto: Kolubarske.rs

Gradska uprava grada Valjeva raspisala je javnu nabavku za rekonstrukciju raskrsnice ulica Sinđelićeve i Pasterove. Procenjena vrednost ove javne nabavke je blizu 4,2 miliona dinara bez PDV-a, piše portal Kolubarske.rs.

Rekonstrukcija ili postavljanje semafora na ovoj „opterećenoj” raskrsnici bilo je u planu još prošle godine.

Ugovor sa beogradskom firmom „Model 5”, koja je na tenderu dobila posao projektovanje rekonstrukcije Sinđelićeve i Pasterove ulice za 180.348 dinara sa PDV-om, potpisan je u februaru prošle godine, a kako je naznačeno u tehničkoj dokumentaciji rok za izradu projekta je 30 dana.

„Radi kanalisanja svih vidova saobraćaja (pešačkog i vozačkog), razdvajanja konfliktnih tokova i povećanja ukupne bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, raskrsnicu je potrebno opremiti svetlosnom saobraćajnom signalizacijom”, navedeno je u tehničkoj dokumentaciji.

Međutim, više od godinu dana nije raspisana javna nabavka za realizaciju tog projekta.

To je učinjeno tek sada, a rok za podnošenje ponuda je 12. jul 2022. godine, dok je rok za završetak radova na postavljanju semafora na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pasterova 45 radnih dana, računajući od dana uvođenja u posao izvođača radova.

Klubarske.rs podsećaju, da je početkom maja ove godine novim slojem asfalta presvučena je Pasterova ulica od Sinđelićeve do ulaska u Opštu bolnicu.

Tada su žitelji tog dela grada, naročito Pasterove ulice koja je bila zatvorena za saobraćaj sedam dana, očekivali da će biti postavljeni i semafori na raskrsnci.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari