Sve glasnija i agresivnija antimigraciona retorika

Paralelno sa pojavljivanjem "patrola" koje prete migrantima u javnosti

Ostavite komentar


  1. Lopova u Srbiji je oduvek bilo poprilicno i krade vikendica su mi poznate jos od detinjstva. Takve osobe koje odmah populisticki znaju da su krivci izbeglice trebalo bi u istrazni zatvor zbog prejudiciranja presumpcije nevinosti! Ako hocete i u hriscanstvu je Isus rekao neka baci kamen prvi onaj koji nikad nije zgresio a ovakvi se stalno kunu u boga i slave slave!

  2. Nadam se da se demokratska opozicija ponosi svojim vođom Boškom. Bravo, dotakli ste dno.

    1. Ej, nemojte vi samo o demokratiji i o ponosu. Znaci, pazi sta si sad napisao, kao zalazes se za postovanje izbeglica i takve stvari (ne kazem da to nije ispravno, da se razumemo), ali ono sto je strasno i tuzno u tom shvatanju je sto ti u stvari nemas pojma sta je tvoj stav. Znaci, danas si ukapirao da je Vucic nesto pricao u korist izbeglica, pa si i ti zauzeo nekakvu busiju u odbrani demokratije. Za 15 minuta da on objavi totalno suprotno misljenje o svemu tome ti bi prvvi otisao da ih vijas po Srbiji, naravno ne uzivo ako ti ne daju sendvic, ali na komentarima svakako. zato, manite se tih prica o demokratiji o slobodi misljenja i takvih stvari, jer vi jednostavno nemate pojma o cemu se tu radi.

  3. „– Lokalno stanovništvo, a i predstavnici lokalne samouprave, su izrazito negativno reagovali na pomen otvaranja centra. Međutim, sve predrasude su nestajale jednom kada su centri otvarani i kada su građani videli da suživot funkcioniše besprekorno i da nema nikakvih incidenata, ističe Tošković“.
    Ova gospođa ili nema pojma o stanju na terenu ili gnusno laže! Sasvim slučajno imam veze sa Somborom i odgovorno tvrdim da migranti tamo prave haos i da su potpuno van kontrole. Protesti lokalaca dakle nisu nikakvo čudo. Ova država nije uradila ništa da zaštiti svoje građane od onih migranata koji maltretiraju lokalno stanovništvo. Ne smatram da su migranti loši zato što su migranti, ali i među njima ima loših ljudi koji su se osilili jer su videli da ih niko ne sankcioniše ni zašta. Pitajte lokalno stanovništvo u Somboru o tome, ne igrajte se prenošenjem izjava raznoraznih NVO dušebrižnika! Ovo nije ni na koji način uvredljiv komentar i najlepše vas molim da ga objavite.

    1. Radio sam u prihvatnom centru u Somboru godinu i po dana i pod punom odgovornoscu tvrdim da lazes.

  4. Ne bi se retorika zaoštravala da je problem, koji postoji godinama, rešen. Srbija je jedina zemlja u koju migranti ulaze bez problema i po kojoj se kreću bez kontrole. Ne zna se da li je to propust državnih službi ili je takva odluka donesena sa najvišeg vrha, ali očigledno je da su građani zabrinuti, a u strahu su velike oči. Zbog toga traže informacije, kojih nema u velikim medijima, pa ih zato nalaze na internetu, pre svega društvenim mrežama, gde se svašta može naći. Kao i za većinu stvari javnost ne zna kakva je državna politika, kakvi se sporazumi potpisuju u Briselu i kakve se obaveze prihvataju. Zbog toga je sasvim normalno da i političke partije i organizacije, koje zastupaju građane, preuzmu inicijativu i traže odgovore od državnih funkcionera. Kome to smeta? Nijedan napad na migrante nije zabeležen u Srbiji, tako da ne znam od koga ih branite? I prestanite da u isti koš stavljate izbeglice i migrante.

  5. Koji bre fasizam, ne treba srbima fasizam kad su dovoljno neljudi. Kad su bezali nasi sunarodnici iz bosne i hrvatske zvali su ih divljacima, dinaroidima i dodjosima. Tada ih je Milosevic strpao u prihvatne centre van beograda, niko nikad tim ljudima nije pomogo, ne daj boze crkva ili radikali. U mom gradu, rec „kosovar“ je veca uvreda nego lopov ili ubica. Mojoj majci su cetnici zaklali celu familiju, caletov cale je ceo zivot drvio o cetnicima namerno pred njom. Mi se bre prema sebi ponasamo kao olos, stranci nam ne trebaju…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.