Sve je spremno za jesenji vašar u Zaječaru: Više cene za utrošenu električnu energiju i skuplji zakup za “gomilice” 1Foto: M.S. / Danas

Tradicionalni jesenji vašar, poslednji ove godine, biće održan od 6. do 8. septembra na Vašarištu na Kraljevici.

Iz Javno komunalnog preduzeća “Timok održavanje” ističu da radovi na montiranju zabavnog sadržaja uveliko traju, a i vlasnici ugostiteljskih objekata otpočeli su sa pripremama.

“Zakupci tezgi i šatora za prodaju polovne garderobe (takozvane gomilice) montiranje počinju, 5. septembra, od 17 sati, kada će i prodavci mekica moći da postave svoja prodajna mesta. Svi ostali prodavci”, kažu u JKP “Timok održavanje” i dodaju:

“Svoja prodajna mesta moći će da montiraju na dan vašara, 6. septembra, od 6 sati, kada će i zvanično početi jesenji vašar, kao i prodaja”.

Oni kažu da svi zakupci prodajnih mesta, svoje tezge moraju ukloniti u roku od 24 sata od završetka vašara, dok će vlasnici kafana i zabavnog parka, iznajmljeni prostor morati da oslobode u roku od 48 sati.

Kada je reč o cenovniku, nadležni kažu da je došlo do izmena koje se odnose na priključak i utrošak električne energije.

„Cenovnik nije menjan tri godine, preuzet je od JKP „Higijena“, koji takođe dugi niz godina nije menjao cenu vašarskih usluga. Došlo je do izmena koje se odnose na priključak i utrošak električne energije, koja je od tada do sada, poskupela nekoliko puta. Cene zakupa mesta su ostale iste, osim za prodaju sa montažne tezge u delu gde su takozvane „gomilice“, pa umesto dosadašnjih 1.500 dinara, prodavci treba da izdvoje 2.000 dinara“, navode u JKP „Timok održavanje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari