Otkriven spomenik Stefanu Nemanji uz kršenje epidemioloških mera (FOTO, VIDEO)

Statua koja prikazuje srednjovekovnog vladara, visoka 23 metra i teška 68 tona, predstavljena na Savskom trgu

Ostavite komentar


      1. Već je krenula kampanja za iduće proleće pa obećano 2x30evra pa još 50 za penzionere pa sad statua koja realno nama nije potreba pa da je on ne znam ko a znamo ko je bio Stefan Nemanjic proterao brata oca pa držao u tamnici i zlostavljao to je svojima radio a šta je tek drugima a to sve zbog vlasti a bio je i rimokatolik,decu lecimo sms porukama ili roditelji idu po ulicama pa traže pomoć nama su spas naša deca a neke statue

  1. Prelepa umetnost je dostupna sada svakom građaninu. Naša velika istorijska i verska ličnost Stefan Nemanja se nalazi kao opomena svima nama da ne zaboravimo ono što smo.

        1. Sta sve ljudi neće da izgovore kako bi dokazali da su idioti, Spomenik je ok. Lokacija takođe. Uostalom većini se dopada.

  2. A kad će ispod postamenta na velikom žiru da se otvori kiosk za prodaju pljeskavica. Ima ekonomsko pokriće ako će autobusi sa pristalicama režima iz unutrašnjosti da istovaraju ljude kod spomenika Nemanji. Spomenik je dovoljno veliki da služi kao orjentir ljudima iz unutrašnjosti da se ne zagube u velikom gradu a ako slučajno ogladne tu je kiosk sa sendvičima i pljeskavicama i osveženjem. I gradskoj čistoći bi bilo lakše da šmrkovima okolinu dovede u prvobitno stanje.

  3. Nakon stotinu godina, završen je Hram Svetog Save, a nakon 800 godina podignut spomenik Rastkovom ocu, Stefanu Nemanji.

  4. Spomenik je trebalo da bude visok najmanje 50 metara. Da ga još bolje vidi drugosrbijanština

    1. A ti si prvosrbijanština, jel’ tako? Spomenik je megalomanski, ružan, nepotreban i na pogrešnom mestu. Mene je pomalo sramota!

      1. isto tako i tebe rodjena majka i otac..al sta ces, kad si mali tuzni i ruzni covek. Pozdrav Charlie SRBENDO

  5. Od ništa i mesta koje nije ličilo ni na sta Vučić je napravio srpsku istoriju.

    1. Jeste, uništio stanicu i postavio lakrdiju na jajetu….ISTORIJA!
      Vi botovi i umetnost to su dve nespojive stvari.Ući će u istoriju kao neko ko je zadužio Srbiju za 15 mlrd evra, ko je ukinuo institucije Srbije na Kosovu, itd…Svi znamo do sutra može sa se nabraja.Nego jel dobijete kintu za dolazak na ove vaše manifestacije ili kako to ide? Pandemija ništa? E bote bote ni distancu niste držali…

    1. Hoce li doktor Kon sada voditi evidenciju o povecanju broja zarazenih posle ovog skupa? Uvek je to radio pa bi trebalo i sada. I da zakljucke, ali tacne, iznese u javnost?

    2. koja ironija. većina ovih koji su osmislili i sproveli ovu lakrdiju su baš na ovom mestu prvi put kročili na tlo beograda .

  6. Ujedinio nas je nekada, ujedinio nas je i danas. Zasluzio je da dobije ovakav velelepni spomenik, kao znak zahvalnosti, on je stvorio Srbije. Ne smemo zaboraviti nasu istoriju!

    1. Kako možemo da zaboravimo ono što ne znamo i o čemu lupetamo gluposti već trideset godina?

  7. Zahvaljuci nasim precima, nasoj deci…Srbija je velika zemlja.Cast je pripadati srpskom narodu i ziveti u ovakvoj drzavi kao sto je Srbija.

  8. Zamajavanje javnosti. Srbija je u evropskim i svetskim okvirima nebitna država. Niti je velika teritorijem, stanovništvom ili BDP-om. Ali bar nismo prvi ni u kiču. Dugo će vremena tu titulu držati Skopje.

  9. Ponosim se sto sam iz Srbije , ponosna sam na svog predsednika koji voli Srbiju , ali ima jos dosta da se radi.
    A tek Stefan Nemanja mora da je ocaran ovim veceras ali i nas pokojni patrijarh Irinej , svi nas oni gledaju odozgo. Gospodin Dodik je bas lepo pricao, sve je bilo prelepo .
    Neka se uvek svi sete sta je reakao U ONO DOBA Stefan Nemanja :Za sve dobre ljude na ovim prostorima ima mesta.
    Svi smo mi Nemanja Stefan , iduce godine mora da bude Slava kako treba, bas je u vezi Slave pricao .

    1. Taj Stefan Nemanja je potamanio i totalno unistio Bogumile u tadasnjoj Raskoj, tzv genocid. Toliko o tome da „Za sve dobre ljude na ovim prostorima ima mesta“

  10. Stefan Nemanja je uz Boziju pomoc stvorio jedinstvenu i slobodnu Srbiju, sto je sadasnje rukovodstvo Srbije na celu sa predsednikom Vucicem
    prepoznalo i dalo na znacaju onome sto nikada ne smemo zaboraviti. Spomenik je impresivan!

  11. Nas branitelj crkve, nas Svetitelj, nas ponos i dika, zbog kojeg imamo sadasnjost i ponos kada pomislimo na proslost i sve sto je on ucinio da bismo danas bili gde jesmo. Ovaj spomenik je dugo cekan i na odusevljenje svih nas sada je tu gde pripada, u punom sjaju!

  12. Ovo je veliki trenutak za Srbiju i srbe. Konacno Stefan Nemanja dobija spomenik na mestu na kom to i dolikuje.

    1. …Jest vala…!! Ali , preko 500 domacinstava u Srbiji , nije imalo elektricnu energiju , pa da prati ovaj velicanstveni slet, poklonika potisnute srbske istorije , koju ce ubuduce pisati i izucavati-Mile Dodik…!!

    1. Železnička stanica nije ruglo.Ovo danas je vaša seljanija i sramota, srušili ste spomenik palim borcima čisto i to da se ne zaboravi.A ta rasveta sigurno “ prija“ teškim pacijentima u bolnici Sv.Sava.
      2 grama mozga nema onaj koji je tu skalameriju tu doneo…O umetnosti drugi put.

  13. Konacno. Posle tolikih vekova i pole toliko spomenika takozvanom Titu u vreme propale totalitarne, komunisticke Jugosslavije. Po meni trebalo je da ga radi neko od nasih skulptora a sam spomenik da se napravi u stilu post modernizma sto nikako ne bi remetilo svrhu i razlog spomenika Stefanu Nemanji kao i samoj ideji podizanja monumentalnog spomenika.

  14. Ponosni na svoju istoriju, nikada kao narod koji zna šta je jedinstvo i zajednistvo nećemo dozvoliti da pobeđuje necovekoljublje, već ćemo zlo pobedjivati dobrotom.

  15. Kad već nije ispoštovana želja naših prepametnih istoričarki da se Beograd okiti spomenikom velikom demokrati i genijalcu paveliću, predlažem, da se ovaj spomenik ukloni sa stanice, a tamo premeste katedre dotičnih intelektualki. Ili, tu, blizu, u sarajevsku, izvinite, domobransku ulicu.

  16. Drzavotvornost Srbije simbolise mac…spomenik je simbol kako je nasa zemlja napredovala. Zivela Srbija!

  17. Stefan Nemanja je rodjen kao dijete izbjeglica iz Raske, u Ribnici (danasnja Podgorica) u katolickoj Duklji, krsten kao katolik, da bi 1186 osvojio i razrusio sve gradove Duklje osim Kotora i unistio dukljansku dinastiju Vojislavljevica, na koju se sad Vucic poziva da je bila srpska, preuzimajuci je jer je 2 puna vijeka starija od Nemanjicke dinastije.

  18. Da li je istina da je vajar krst morao zameniti mačem kako ne bi povredio verske senzibiltete partnera i ulagača u obližno elitno naselje.

  19. Načisto sam zgrožen sve većim količinama idiotluka podguznih muva koje se goste u anusu neuravnoteženog majmuna. Kotite se, vaspitavajte i decu da budu gnjide i amoralne spodobe. Mrš!

  20. Spomenik izgleda velicanstveno a sto se tice krsenja mera svako je isao na sopstvenu odgovornost.

  21. Ja sam mislio da je onaj nas na konju u Zagrebu najveca balkanska nacionalisticka umotvorina…

  22. Srbija mora da neguje, čuva svoju istoriju. Ima čime da se ponosi. Ima takve veličine koji su udarili temelj današnjoj državi. Prvi, na čelu, svakako je Stefan Nemanja.

  23. Danas sam ponosan sto konacno imamo spomenik Stefana Nemanje neko ko je za svoju zemlju mnogo uradio i stvorio u njoj mnoge stvari.

  24. Ovo je veliki trenutak za Srbiju i srbe. Konacno Stefan Nemanja dobija spomenik na mestu na kom to i dolikuje.

  25. A gde je konj? Covek sa macem peske, bez konja? Pa to je osnovno pravilo! Dobro, nije se imali para za konja?! Mi iz dijaspore bismo doturili za konja! Cudi me da ste cicije! Sa krstom moze peske, ali da nosi mac peske i na nekom trulem panju?! Sramota me!

  26. Predsedni A.Vučić i veliki župan Stefan Nemanja imaju nešto zajedničko-ime sina Vukan.

  27. Одржан протест испред Филозофског факултета, уз кршење епидемиолошких мера

  28. Kad je u pitanju licna promocija i licni hvalospev naseg predsednika, sve mere padaju u vodu. Mere i ogranicenja ne postoje ni po cenu zdravlja ljudi. On sada ni blizu nije zabrinut za zdravlje građana kao sto je bio kada su bili protesti ispred Skupstine pocetkom godine. Za njegove potrebe, korona se povuce na par sati.

  29. Srbija sa Savskim trgom i spomenikom Stefanu Nemanji dobija jos jedan simbol glavnog grada Beograda. Imamo cime da se ponosimo.

  30. Srbija cuva svoju istoriju, i zeli da je sacuva od svakoga ko je ne zeli i ne voli.

  31. Ne smemo zaboraviti nase velikane koji su se borili za nasu srbiju, i koji su nam je ostavili.

  32. Drago mi je da su dopisnici lista Danas bili na licu mesta i dočarali ceo tok otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji. Al isto tako bi trebali priznati da je ceo deo koji je bio napušten i od buke se ludelo sad veoma lepo urađen.

  33. Od reči do reči. Vidi se da je bila dobra atmosvera prilikom otkrivanja ovako veličanstvenog spomenika.

  34. Ovo je veliki dan za celu Srbiju i nas glavni grad. Drago mi je sto se neko konacno setio da napravi ovako velicanstven i grandiozan spomenik. Zivela Srbija!

  35. Da oprostiš, Vojislavljevići nikad nijesu bili vaši, osim u vašim imperijalnim snovima…

  36. Spomenik mi se ne svidja, prevelik je i ovaj zir mi se ne svidja, jedino mi se svidja ova xenonlight rasveta na celom trgu.

  37. Bruka toliko bačenih para,a po gradovima selima idu roditelji i traže za pomoć bolesnoj deci,šta je bitnije ova statua ili mala deca,šta vredi statua kad za 100 godina nece ko imati pogledati statuu mi ćemo nestati kao narod

  38. Na žalost, potomci svom predaku nisu podigli dostojan spomenik. Svog predaka i važnu istorijsku ličnost su predstavili kao lovca sa uzdignutim oružjem koji stoji na svom plenu. Sve podseća na fotografiju sa safarija u Africi. Nekom je to predivno, nekom tužno. Zamislimo sada svi da za 800 godina od danas nekom sada aktuelnom političaru podižu slično obeležje, na čijem šlemu ili lobanji bi on trebao da stoji? Shvatate li koliko je scena neumesna. Ali eto nekom su fotografije sa safarija predivne, a nekom tužne.

  39. Mač, žir, R2D2 i buljavi sumanuti vevričak ! Mnooooogo željenih centimetara koje nikada nisu i neće imati!
    Horor ili parodija?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.