Svečanom sednicom u petak 04. juna, u gimnazijskom holu, proslavljen je Dan Opštine Petrovac na Mlavi. Svojim prisustvom ovu sednicu uveličali su i Ivica Dačić, zamenik premijera i Ministar policije u Vladi Republike Srbije, Japanski ambasador u Srbiji Tošio Cunozaki, Vilijam Levis predstavnik EU za program podrške opštinama Severoistočne Srbije, Petar Škundrić, Ministar rudarstva i energetike, Branko Ružić potpredsednik SPS-a, kao i mnogobrojni predstavnici opština iz Braničevskog okruga i grada Požarevca. Sve prisutne pozdravio je predsednik Opštine Petrovac na Mlavi, Radiša Dragojević, koji je ovu priliku iskoristio da se osvrne na ostvarene rezultate u ovoj opštini tokom prošle godine.

-Morao bih da podvučem sledeće, da je godina iza nas bila izuzetno teška za sve, bila je krizna sa smanjenim sredstvima u budžetu, što zbog smanjenih transfernih sredstava što zbog manjih lokalnih prihoda. Sa druge strane to je rekordna godina prema ulaganjima koje smo imali i koja su preko dva ipo puta veća od samog budžeta. Odatle je i zadovoljstvo jer smo pored rešavanja tekućih problema i svakodnevnih aktivnosti, uspeli da imamo i kapitalne investicije. Svakako da do toga ne bi došlo da nije bilo pomoći republičke vlade i resornih ministarstava, zatim i učešća samih građana, ali i donacija koje smo imali i od Evropske unije i od Vlada Japana pre svega, i od Sjedninjenih američkih država. Ovo je prilika da im se najiskrenije zahvalim u ime svih žitelja opštine Petrovac na Mlavi. Takođe izražava zadovoljstvo što je lokalno rukovodstvo jedinstveno, što do svih rešenja dolazimo konsenzusom – rekao je predsednik Opštine Petrovac na Mlavi, Radiša Dragojević.

Potom se svim prisutnima obratio i zamenik premijera i Ministar policije u Vladi RS, Ivica Dačić. Dačić je istako veliko zadovoljstvo zbog ostvarenih rezultata u periodu od godinu dana i tom prilikom je dodao da ova opština predstavlja primer kako treba da funkcioniše jedna lokalna samouprava. Dačić je pre svega mislio na političko jedinstvo unutar koalicije koja vodi opštinu Petrovac na Mlavi.

Na svečanoj sednici opštinskog parlamenta, kojom je predsedavao Milanče Aćimović, predsednik SO Petrovac, dodeljena su priznanja, odnosno tradicionalne četvrto junske nagrade.

Nagradu 4. jun u vidu povelje dobili su dr Petar Škundrić, Ministar rudarstva i energetike, Njegova ekselencija ambasador Japana Tošio Cunozaki, za donacije Japanske vlade u ovoj opštini, Vilijam Luis, predstavnik EU za program podrške opštinama Severoistočne Srbije, za pomoć u realizaciji projekta rekonstrukcije sistema za vodosnabdevanje u opštini Petrovac, Zoran Drobnjak, direktor JP „Putevi Srbije“, Dejan Jovanović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, za realizaciju projekta Javnih radova i Republička direkcija za Vodoprivredu Ministarstva poljoprivrede i šumarstva za unapređenje vodosnabdevanja u ovoj opštini.

Nagradu 4. jun u vidu povelje dodeljene su Elektrodistribuciji, Elektromorava Petrovac, Rekreativnom centru Ždrelo, Zadruzi Žedne vode Veliki Popovac, Ljubiši Prvulović iz Stamnice, Lovačkom udruženju Trest, Milanu Miloševiću iz Lopušnika, FK Sloga Petrovac, petlići 2001. godište.

Nagradu 4. Jun u vidu priznanja sa novčanom nagradom u iznosu od 15 000 dinara, dodeljene su Jadranki Cvetković, profesoru Srpskog jezika i književnosti iz Petrovca, za izuzetne rezultate u prosveti i kulturi, Tomislavu Dičiću, profesoru matematike iz Petrovca za dugogodišnji rad u prosveti, Dečijem Vrtiću Pčelica Šetonje, za razvoj ekologije, Predragu Radosavljeviću iz Kamenova za istaknuti rad u okviru kulturno umetničkog društva, Dobrivoju Petroviću za razvoj amaterskog pozorišta, Leonu Titijevskom za postignute rezultate Komunalnog preduzeća „Izvor“ i Suzani Lukić iz Trnovča za ostvareni uspeh na republičkom takmičenju za jezike.

Vlada Japana donirala „Izvor“

Na Dan opštine Petrovac na Mlavi, pre održavanja Svečane sednice, u opštinskom zdanju, amasador Japana Tošio Cunozaki uručio je donaciju Japanske vlade ovoj opštini. Vrednost ove poklon donacije je 66.520 evra. Donaciju je dobilo JKP „Izvor“ iz Petrovca, a reč je o opremi za održavanje i čistoću u gradu. Ova donacija sadrži 20 kontejnera, presu za smeće, kao i opremu za održavanje čistoće trotoara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari