Svečlja posetio Brnjak i Gazivode: Uprkos izazovima, postoji odlučnost u radu policije 1Foto: Printscreen/Facebook/Xhelal Sveçla

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželal Sveča posetio danas policijske službenike na administrativnom prelazu Brnjak i tom prilikom istakao odlučnost i borbu policajaca uprkos izazovima sa kojima se suočavaju.

On je na Fejsbuku napisao da uprkos izazovima, aludirajući na napade na policiju poslednjih meseci na severu Kosova, video odlučnost policije u izvršavanju dužnosti i obaveza.

„Danas sam bio u poseti graničnom prelazu u Brnjak i policijskoj stanici granične policije. Ovom prilikom upoznao sam neke od policajaca koji su se 31. jula uveče više puta susreli sa napadima nelegalnih srpskih struktura, kao i druge policajce koji su angažovani na odbrani naše granice. Kako smo saopštili, službenici ovog graničnog punkta juče su ponovo napadnuti dok su patrolirali jezerom Gazivode. Od prošle godine do sada na severu zemlje dogodilo se 14 napada, od kojih 10 na policijske službenike. I pored svih izazova sa kojima se suočavamo kod svih policijskih službenika video sam odlučnost i entuzijazam da u potpunosti ispunjavaju svoje službene dužnosti i obaveze. Ovom prilikom sam im se zahvalio na dosadašnjoj marljivosti i ohrabrio ih da zajedno rade na punom produženju reda i zakona“, rekao je Svečlja.

On je dodao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i cela Vlada Kosova biti uz građane i institucije kako bi zajedno garantovali mir i bezbednost za sve građane.

Izvor: Kosovo Online

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari