Svemoćni preplašeni čovek

ISTORIJA

Ostavite komentar


  1. Veliko hvala autorki i redakciji za ovaj odlicni prikaz knjige
    „A Brief History oh Humankind“

  2. Moram da vas ispravim pošto pišete o Sapijensu.
    Nije nikakva zasluga Lagune kad je u pitanju izdavanje te knjige.
    Izdavačka kuća Biblioner je knjigu Juvala Noe – Sapijens : Kratka istorija ljudskog roda objavila u srpskom prevodu još 2014. godine. Sama mografska jedinica kad je u pitanju to prvo izdanje, daleko je bolje opremljeno, na kvalitetnom papiru sa fotografijama u boji a i prevod je kvalitetniji, sve to nije slučaj sa Laguninim izdanjem Tako da, niste se dobro informisali o knjizi a tople preporuke za čitanje istih,

  3. Dva prevoda iste knjige u razmaku od 5 godina za nas mali jezik!? Cudno! Imam lose iskustvo sa nasim uglavnom brzopletim prevodima kao recimo izdanjem Beopoetike sa engleskog Emocionalna inteligencija pasam protstovao i kod Udruzenja knjizevnih prevodioca Srbije. Odgovorila mi je pre 10-tak godina predsednica opravdavajuci prevodioca da toboze svako ima svoje svetle i tamne trenutke. Uopste to ne dopustam kao opravdanje. Izgleda da zato i postoji bolji raniji i losiji kasniji prevod naslovne knjige! Prosto da se covek vise ne usudi da cita strana dela u prevodu jer omaske i greske na svakom koraku deluju vrlo negativno i nerviraju! Moj savet izdavackim kucama je da itekako treba paziziti kome se daje prevod i da li postoji ne samo korektor nego i lektor koji osmisljava znacenje recenica!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.