U Užicu Svetosavska nagrada uručena vaspitačici Miluniki Nikolić 1Foto: Grad Užice

Svetosavska nagrada u Užicu ove godine pripala je vaspitačici Miluniki Nikolić, a dobitnici Svetosavskih zahvalnica su i Sofija Šumanac Arsenijević, profesorka u Muzičkoj školi „Vojislav Lale Stefanović“, i Dragan Mićić, sekretar Osnovne škole „Miodrag Milovanović Lune“ u Karanu.

Svetosavska nagrada u Užicu, ove godine pripala je vaspitačici Miluniki Nikolić, koja je istakla da je to velika čast i motivacija za dalji rad.

-U vrtiću radim kao vaspitač 35 godina, ovo je kruna mog dosadašnjeg rada. Nagrada prija, ali i obavezuje na dalje napredovanje i usavršavanje, a sve za dobrobit naše dece, rekla je dobitnica Svetosavske nagrade.

U Užicu Svetosavska nagrada uručena vaspitačici Miluniki Nikolić 2
Dobitnica Svetosavske nagrade Milunika Nikolić i zamenik gradonačelnice Užica Dragoljub Stojadinović, Foto: Grad Užice

U prethodnom periodu, Milunika Nikolić iskazala je humanost kroz akcije za decu iz Doma „Petar Radovanović“, škole „Miodrag V. Matić“ i najmlađe pacijente na odeljenju dečije hirurgije užičke bolnice, kao prikupljanjem sredstava za Dom za stare na Zabučju.

Osim toga, učestovavala je u brojnim dramskim aktivnostima i bila član amaterske pozorišne grupe “Čigre”.

Sofija Šumanac Arsenijević, profesorka solfeđa i teorije muzike u Muzičkoj školi „Vojislav Lale Stefanović“, dobitnica je Svetosavske zahvalnice i vlasnica brojnih nagrada za izuzetan doprinos nastavi i postignute rezultate u radu.

U Užicu Svetosavska nagrada uručena vaspitačici Miluniki Nikolić 3
Sofija Šumanac Arsenijević, dobitnica Svetosavke zahvalnice i predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović Foto: Grad Užice

Među njima su priznanje Ministarstva prosvete i sporta, diploma Festivala muzičkih škola Srbije, diploma Muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“, nagrade sa međunarodnih takmičenja “Petar Konjević”, republičkog takmičenja iz solfeđa, takmičenja mladih solfeđista, ekipnom festivalu solfeđa “Slavenski”.

Ona je i član Saveza društva muzičkih i baletskih pedagoga Srbije i Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije.

U Užicu Svetosavska nagrada uručena vaspitačici Miluniki Nikolić 4
Srđan Nedeljković, član Gradskog veća uručio je Svetosavsku zahvalnicu Draganu Mićiću, sekretaru OŠ “Miodrag Milovanović Lune”, Foto: Grad Užice

Dobitnik Svetosavske zahvalnice, Dragan Mićić je sekretar Osnovne škole “Miodrag Milovanović Lune” koji je tokom dugogodišnjeg rada učestvovao u raznim projektima od značaja za školu u kojoj radi.

Neki od njih su Centar za ekološko obrazovanje – Ribaševina, Uspostavljanje sistema primarne selekcije otpada u školama u Užicu i Tuzli, Program modernizacije škole, Energetski efikasni gradovi.

U Užicu Svetosavska nagrada uručena vaspitačici Miluniki Nikolić 5
Foto: Grad Užice

Učenici užičkih srednjih, osnovnih škola i deca iz Predškolske ustanove, obeležili su školsku slavu priredbama u čast prvog srpskog arhiepiskopa, tvorca zakonodavstva i prosvetitelja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari