Tadić: Diskreditacija u predizbornoj kampanji

* Šutanovac: SNS upotrebljava jedan tragični događaj kako bi u negativan kontekst stavili sadašnju opoziciju * Olgica Batić: Predlog za saslušanje Jeremića smo podneli još prošle godine
U FOKUSU: Aleksandar Martinović zatražio od Vuka Jeremića, Borisa Tadića i Dragana Šutanovca da kažu šta znaju o ubistvu gardista

Ostavite komentar


  1. Nije kasarna "Karaš" već se objekat u kasarni pred kojim se desilo ubistvo zove "Karaš".

  2. Tadić je sam sebe dovoljno dikreditovao u periodu od 2004. do 2012. Nema potrebe da ga bilo ko više spominje u bilo kakvom kontekstu. Treba da ostane samo ružna prošlost.

  3. Осећају напредњаци, да ће ако падну с власти многи опипати решетке укључујући и Вођу!
    Само тиме се може објаснити њихови покушаји дискредитације, којих би се постидео и последњи београдски клошар!

  4. Ko je ubio i ko je naredioda se ubiju?????? To je pitanje, a ne da li je neko znao da su ubijeni. Blato iz SNS-SRS.

  5. Ovoj vlasti se stalno spočitava odgovornost za aferu helikopter, tako lepo i prethodna vlast mora i treba da da odgovor za ono što se desilo vezano sa stradanje gardista.

  6. Kako je jadna i izandjala ova strategija Martinović-a i ekipe. Zamislite, Tadicu, kakvi ste tek vi kas su vas ovakvi pobedili, i jos uvek su jaci.

  7. Tadic je prvo postavio Jeremica, jurisnika SPS, osobu bez radnog staza, i bez fakulteta /ima koledz,3 godine,nije ni to verifikovao/ za ministra spoljnih poslova, kasnije ga predlagao za predsednika vlade Srbije, pa se posvadjao i rekao da je to "sovinista kao Seselj", a sad ga kao brani. Daleko im lepa kuca,zlo i naopako ko je bio na funkcji. Uostalom, sta briga Jeremica on zivi u miiNjujorku i nista ga ne zanima, a Tadic mu je obezbedio sa I.Mrkicem 7 miliona dolara iz srpskog budzeta za dzeparac onomad.

  8. Naprotiv,ako će biti kandidat za predsednika onda treba da bude rasvetljeno sve u čemu je učestvovao i čime se bavio. Narod treba da zna za koga glasa i da spreči da takav jedan čovek bude na važnoj funkciji

  9. Ako nekoga treba pominjati to je Vuk Tufegdžić, vojni istražni sudija koji je rukovodio istragom i zaključio da su se vojnici međusobno poubijali.

  10. Prozivanje Vuka Jeremica u vezi sa ubistvom nesrecnih gardista je jos samo jedan dokaz da AV i SNS vlast po fiokama tuzilastava, sudova i policije ima materijale, cesto nebitne i ni od kakvog znacaja u vreme kad se nesto dogodilo koje, kada im zatreba da nekoga oblate, izvuku na svetlost dana, "prepakuju" i zloupotrebe. Tako je bilo i u slucaju nesrece u stanu zastitnika gradjana Sase Jankovica, kad su ga optuzili cak i za ubistvo Nesto sto je u vreme istrage bila nebitna izjava /ko zna da li je bila i tacna/, sada se vadi na svetlost dana. Dok Vuk Jeremic dokaze da je to detalj, najverovatnije nebitan za ceo slucaj – proci ce i predsednicki izbori. Tako AV i SNS masinerija drze u poslusnosti svoje saradnike /Dacic, Vulin, Martinovic, Maja Gojkovic…/ ali i neistomisljenike /Jankovic, Radulovic, Jeremic…/. Prljava vlast.

  11. Pa ti si jos tu? Ja sam mislio da si se skroz povukao sa politcke scene, jer te je ceo odbor napustio. Barem bi to svako normalan uradio.

  12. Neverovatno zvanično objašnjenje o pogibiji dvojice gardista dostojno je majstora filmova naučne fantastike ili sličnih umotvorina u kojima (i samo u njima) sve deluje moguće.
    Ova je konstatacija bolna za roditelje, rodbinu i prijatelje tragično poginulih (ubijenih kako sugeriše 3D forenzika) ali je i bolna za sve građane ove naše napaćene Srbije. Jer, kakva je to država u kojoj nesuvisle priče važe kao istinite?
    Rame uz rame sa ovim tragičnim događajem ide i "helikopter" i Sava mala i sva silna hapšenja i munjevita oslobađanja, ide jedan galijamatis laži, obmana i prevara.
    Naravno da je svraćanje pažnje na tragediju u Topčideru zapravo fokusiranje javnosti na ličnosti koje bi bili eventualni predsednički kandidati. Nisu baš bili na visini zadatka i to je tačno.
    Ali tačno je i to da su trebali odgovarati ODMAH nakon tragedije jer njihovo prozivanje DANAS ima sasvim drugačiju konotaciju.
    Nemojmo se začuditi ako za 10-15 godina dobijemo i nove činjenice o "helikopteru", atentatu na Đinđića, pokušaju navodnog državnog udara u Crnoj Gori i sl.
    Normalnom i bar malo mislećem čoveku, od ovakvih stvari postaje mučno i sasvim je blizu izvesnog beznađa. Ili gorčine.
    Država u kojoj ne funkcioniše pravosudje i kojoj je sve ispretumbano i nije baš država.
    Ko god da je bio ili sada jeste na vlasti.

  13. BoTa se pravi naivko, zna on to dobro, ali ga boli što mu se ovde završavaju nade koje je polagao u Jeremića koji je trebao da bude adut opozicije na predsedničkim izborima po njemu.

  14. Jeremic je morao imati bar malo savesti i odgovornosti ako je prvi znao za ubistvo ili samobistvogardista u kasarni Karasi dati izjavu tuzilastvu o saznaju tog ne milog dogadaja.

  15. Istina najvise boli, ali cinjenicno je da sve sto su Tadic i njegovi radili sada dolazi na naplatu i odgovornost. Kada je znao da obmanjuje narod neka sada snosi posledice lose politike koju je vodio.

  16. Tadic konstatno odbija da preuzme odgovornost za sve propuste koje je pravio dok je bio na funkcijama. Istraga o ubistvu gardista koja je sprovedena dok su oni bili na vlasti je skandalozna.

  17. Obavljajući neuspešno tri političke funkcije,predsednika stranke,predsednika vlade i predsednika Srbije ti si sebe duskvalifikovao kao političara za sve vremena

  18. Ovo je najbrutalnoji nacin koriscenja tudje pogobije i nesrece u politicke svrhe. Naravno da slepi i poslusni to ili ne vide odnosno nece da vide. Nazalost slepi i poslusni su vecina u nasoj drzavi tako da ovakav i ovome slicni (niski i nepristojni) politicki potezi u nasoj drzavi prolaze. Sta ce VLAST da uradi po pitanju "helikoptera", "mise banane", "kosmajca", "caneta svercera", brace Bitici, pozadine ubistva Djindjica……..da ne pominjem Savamalu jer tu na srecu nije bilo mrtvijh…. nista. Pa covek prosecne inteligencije bi se pitao a zasto su sve nabrojane afere sto zataskane sto "zavrsene" a ova afera se sad otvara u predizbornoj kampanji. Da nije slucajno ova afera smisljena od strane naseg ministra policije mudrog politicara, doktoranta na kome nam zavide sve zemlje okruzenja…..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.