Ovih dana požarevačku javnost uzbudili su plakati koji su izlepljeni po celom gradu. Kolektiv Požarevačke gimnazije, koji je potpisnik teksta na plakatu, odlučio se na taj protesni čin zbog smene direktora Zorana Gligorijevića i postavljanja novog, bez njihovog izjašnjavanja o tom postavljenju. Oni su hteli da na taj način obaveste požarevačku javnost o tome šta se dešava u Gimnaziji, jer putem lokalnih medija to nisu mogli, zbog medijske blokade njihovih apela.

Na početku teksta na plakatu navodi se da je Požarevačka gimnazija ponovo žrtva tiranije lokalne vlasti i da posle nelegalne smene direktora, Zorana Gligorijevića, lokalna vlast pokušava da nametne novog direktora koji nije dobio nijedan jedini glas nastavničkog veća, jer im se tako može.

– Članovi školskog odbora Slobodan Jović, Jasmina Nikolić, Obrad Obradović, Vladan Jović, Vesna Pejić, i Dragan Mišić svoj stav obrazlažu samo jednim- „imaju pravo da tako glasaju,“ može im se. Oni to nazivaju „interesom grada“ i „upozoravaju“ nas da se danas lako ostaje bez posla – navodi se na plakatima koji su izlepljeni širom grada i naglašava da je predstavnicima Saveta roditelja koji su glasali za protežiranog kandidata Savet roditelja uskratio poverenje.

Kolektiv Požarevačke gimnazije se preko plakata pita zašto gradonačelnik ćuti, zašto mediji ćute, zašto Skupština ćuti i koliko vredi glas nastavnika, koliko vredi glas roditelje i koliko vredi vaš glas? Plakat se završava stihom upozorenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari