Telekom: Junajted grupa nas napada kao najvećeg konkurenta 1foto EPA/KOCA SULEJMANOVIĆ

Telekom Srbija saopštila je danas da ih Junajted grupa napada kao najvećeg konkurenta, a kako bi se odbranila od negodovanja šire javnosti i korisnika SBB mreže zbog ukidanja dva kanala sa nacionalnom frekvencijom.

U saopštenju Telekoma navodi se da je Junajted grupa u januaru 2020. za emitovanje svojih kanala kablovskom operateru Supernova tražila više od dva evra po korisniku za grupu kanala, koja nije uključivala ni televiziju Nova S.

„Činjenica je da je Junajted grupa u zemljama gde ima kanale sa nacionalnom frekvencijom, konkretno u Crnoj Gori i BiH tražila da im se ti kanali plaćaju jedan evro po korisniku i više meseci držala isključene te kanale kablovskim operatorima, kao sredstvo pritiska da prihvate tu cenu“, navodi se u saopštenju.

Telekom je pitao kakva se namera i ekonomska logika kriju iza tvrdnje Junajted grupe i njihove kompanije SBB da njihovi kanali vrede više od dva evra, a tri nacionalna kanala treba da budu besplatna, iako oni plaćaju najviše poreza Srbiji i imaju udeo gledanosti viši od 25 odsto.

„Na osnovu navedenog, može samo da se izvuče zaključak da Junajted grupa svoje kanale vrednuje i naplaćuje po sopstvenom cenovniku, ali izgleda da taj cenovnik ne važi kada su u pitanju tuđi kanali, za čije emitovanje oni moraju da plate“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari