Tepić: Najviši državni funkcioneri zataškavali „Savamalu“

Potpredsednica SSP za Danas nakon što je iznela tvrdnje da je Nikola Selaković terao policajca Stamenkovića da prizna krivicu zbog rušenja objekata u poznatom beogradskom kvartu

Ostavite komentar


  1. Pitam Tepic- kako nesto sro je zidano nelegalno moze da se srusi nelegalno. Oni su imali nalog za ciscenje a nije im potreban nalog za rusenje jer oni po zakonu Ne postoje

    1. Potpuno netačno, ti pojma nemaš i pričaš glupoti!
      Ako je nešto nelegalno sagrađeno, to nipošto NE znači, ponavljam, NE znači, da to „ne postoji“ i da zato svako ko hoće, može kad god hoće, čak i usred noći, da dođe s bagerom i to poruši, i da sve to bude potpuno legalno.
      Ne ide to tako i ti to dobro znaš, ali kao i svaki licemerni bot praviš se blesav! I ne mudruj o nekakvom „nalogu za čišćenje“, to ne postoji.
      Kad neko sagradi nelegalan objekat, prvo mu se uručuje REŠENJE o rušenju i zahtev da sam sruši objekat, koji sadrži rok za rušenje. Tek kad prođe taj rok, država može, ali ne mora, da sama ruši nelegalan objekat. Ako taj zakonski postupak nije ispoštovan, vlasnik nelegalnog objekta može da podnese tužbu protiv države, koju će sigurno DOBITI. Upravo to se događa ovih dana, informiši se: vlasnici nekoliko objekata oz Savamale su, s punim pravom tužili državu!
      Bez obzira na to što su njihovi objekti bili (možda) nelegalni, država nije ispoštovala zakonski postupak uklanjanja nelagalnih objekata (postupak koji je, uzgred, sama država propisala!) i zato će država IZGUBITI na sudu!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.