Tepić: Novosti date kroz trampu 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da iz dokumentaciju sa nedavno održane skupštine Štamparije Borba a.d, koja je do juče bila većinski vlasnik kompanije Novosti, proizilazi da ta kompanija nije prodata već data kroz trampu.

„Ugovorom o prenosu akcija, fantomska firma Media 026 trampila je svoje potraživanje od Štamparije Borba, vredno 59 miliona dinara, a zauzvrat dobila 98 odsto vlasništva u kompaniji Novosti. Da stvar bude gora, vrednost Novosti umanjena je za čitavih 70 odsto u odnosu na zvaničnu knjigovodstvenu“, navela je Marinika Tepić.

Ona je istakala da SSP zahteva da Vlada objasni zašto je veštački umanjila vrednost akcija kompanije Novosti za 70 odsto i zašto se odlučila za taj „krajnje neuobičajen model prenosa vlasništva kada je poznato da se njime privileguje jedan kupac i postiže manja vrednost imovine jer nema konkurencije koja bi obezbedila tržišnu cenu“.

„Zar nije bilo logičnije da kompaniju Novosti ponudite na javnom tenderu, a da zatim od prodajne cene isplatite sve poverioce, među kojima je Republika Srbija ubedljivo najveći“, upitala je Marinika Tepić.

Ona je najavila da će biti podneta prijave protiv učesnika u tom nizu fingiranih poslova kojima je naneta ogromna materijalna šteta Srbiji i omogućena pritivpravna korist kupcu kompanije Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari