Terzić: Niko od huligana iz Šapca nije uhapšen 1Foto: Printscreen

Advokat Vladimir Terzić bio je juče u Šapcu na protestu, ali se u tom gradu zadržao i danas, kao advokat jednog od privedenih, i to momka koji je udario bageristu, sprečivši ga da se sa bagerom kreće kroz masu okupljenog naroda. Sa druge strane, niko od huligana koji su napali okupljen narod motkama i čekićem, nije uhapšen.

– Momak iz Mačvanskog Pričinovića, Dragan Milovanović Crni, hitrom intervencijom na „bageru“ je sprečio krvoproliće, uzvratio je na fizički napad i osujetio batinaše da nekoga liše života ili teže povrede. Njegov hrabri čine je kažnjen privođenjem, donošenjem rešenja o zadržavanju Policijske uprave Šabac, a tim od nas pet advokata će sutra ujutru priložiti punomoćje u Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu, nakon čega ćemo insitirati da odmah bude saslušan kod tužioca i naravno pušten da se brani sa slobode – ističe Terzić za Danas.

On podseća da je juče u Šapcu, na mostu, održan protest u organizaciji „Kreni-Promeni“, i drugih građana koji više ne mogu da trpe nepravdu, bezakonje u formi zakona.

– Upravo je Zakon o eksproprijaciji bio povod za okupljanje. Tim zakonom vlast planira „zakonitu“ otimačinu imovine od građana Srbije, i to je crvena linija koja ne sme da bude prekoračena. Građani su to prepoznali, blokirali most prema dogovoru u periodu od 14 do 15 časova, a to je batinašima iz SNS-a bio signal da naprave incident. Navodno su autobusi sa tzv. „botovima“ krenuli za Beograd na proslavu godišnjice SNS, i to baš u to vreme, iako su mogli da krenu ranije, ili da idu putem preko Sremske Mitrovice ili Obrenovca, ali, njima je bila namera da izazovu krvavi incident – kaže naš sagovornik.

Terzić ističe da se poraz države ogleda u tome što je policija napustila obezbeđivanje skupa i regulisanje saobraćaja na mostu, i to samo 15 minuta pre kraja protesta.

– To su učili da bi omogućili, zapravo zažmurili na dolazak ogromnog utovarivača sa kašikom kojom su imali nameru da građane sklone sa mosta, a iza njih je išla grupa organizovanih stranačkih batinaša, mahom lokalnih sitnih kriminalaca, predvođenih lokalnim funkcionerima, što je neshvatljivo. Bezakonje i sila su sve očitiji, policija se stavila na stranu vladajuće stranke, niko od huligana nije uhapšen a spremne su krivične prijave protiv svih. Narod mora shvatiti da ova borba nije borba za vlast, nego za vraćanje institucija građanima, narodu Srbije, koji je jedini poslodavac policiji, sudu, i svima nama – zaključuje Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari