Petnaest superligaških kola bez rezultatskog kiksa i rivalove učestale greške u koracima doveli su fudbalere Crvene zvezde u komforan položaj u 146. izdanju večitog derbija. Za razliku od drugoplasiranog Partizana, kojem jedino trijumf odgovara, lideru iz Ljutice Bogdana, s šest bodova zalihe u džepu, „vodu pije“ i meč bez pobednika.


– Dovoljan nam je i remi, ali mi u svakoj utakmici idemo na pobedu, pa će tako biti i ovaj put. Mislim da nas očekuje ista utakmica kao pre nekoliko godina u revanšu polufinala Kupa, kada su oni takođe bili u minusu i morali su da nas napadnu. Tada smo odigrali pametno i slavili, pa se nadam da će sada biti isti slučaj. Znamo kako da se ponašamo u takvim okolnostima – tvrdi Filip Kasalica, napadač crveno-belih koje je u pomenutom derbiju vodio Robert Prosinečki, prethodnik sadašnjeg trenera Slaviše Stojanovića.

Od dolaska u sadašnji klub, iz Slobode Point pre tri leta, špic selekcije Crne Gore osvojio je samo jedan Kup trofej, pa kao i svi kojima je Crvena zvezda na srcu nestrpljivo iščekuje, čini se nikada bliži, dan kada će biti prekinuta šestogodišnja šampionska dominacija Partizana.

– Kup je Kup, a titula je titula. Ta dva trofeja se ne mogu porediti. Pobeđivao sam i davao golove u derbijima, ali nisam još bio šampion sa Zvezdom. Ova sezona je idealna prilika za to. Ima da se igra i posle Partizana, ali činjenica je da smo sve bliži osvajanju najvažnijeg trofeja. Živimo za trenutak kada ćemo ga podići u vazduh. Sada mogu da kažem da je dobro što zimus, na kraju, nisam otišao u Rusiju. I kada sam bio na korak od Mordovije, rekao sam da ću doći u maju da slavimo titulu. Srećom, neću biti gost na žurci, već jedan od zaslužnih za njeno vraćanje na staru adresu.

Golgetera vodećeg tima našeg prvenstva raduje sigurno neigranje rivalskog kapitena Saše Ilića u utakmici svih utakmica.

– Mislim da su njegovi parni žuti kartoni naša prednost, a njihov veliki hendikep. To je igrač Partizana kojeg cene svi igrači Zvezde. Imaju oni još dobrih igrača, poput Drinčića u veznom redu, Lazovića u napadu, ali im je kapiten ključna karika. Videćemo ko će pokušati da ga odmeni. Odbrana im je takođe kvalitetna, ali su protiv Napretka pokazali izvesne slabosti. Naše je da ih iskoristimo.

Dvadesetpetogodišnji Užičanin zna kako se daju golovi Partizanu. Činio je to u dresu kulskog Hajduka i Slobode Point, a dva puta se u strelce upisao i kao Zvezdin prvotimac.

– Volim velike utakmice, jer me posebno motivišu. Nadam se da ću i ovaj put dobiti šansu i dati gol Partizanu. Ako ne uspem neka to uradi bilo ko, samo da ih dobijemo i odemo na velikih „plus devet“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari