Tončev: Nisam ćerku zaposlio „preko veze“

Na konkursu Ministarstva spoljnih poslova, od 213 kandidata zaposleno 10 pripravnika, među kojima i ćerka državnog sekretara MSP-a

Ostavite komentar


  1. Jok bre, ma kakva veza, gde državni sekretar da uvali ćerku na radno mesto u javnoj upravi, devojka radi u privatnom sektoru. Devojka se školovala u Beču, na engleskom, za nju bi bilo poniženje da se zbrine u državnoj službi, zar ne?! Ovo liči na lažnu vest i ja je tako i doživljam. Pretpostavljam da novinari žele da poture državnom sekretaru da je uvaljao svoje dete u državnu službu.

  2. Ključno pitanje, ovde, je šta je kvalifikovalo dobrog Ivicu Tončeva za mesto državnog sekretara. I šta je, uopšte, državni sekretar? Uhlebljenje podobnih?

    1. Ministar je politička funkcija i nije neophodno znanje i obrazovanje, tu je za slikanje, a državni sekretar je organizator posla, to su prvi ljudi u ministarstvu, pa pretpostavljam da je Tončev stručnjak vredan poštovanja. Znanje je u fotaljama državnih sekretara, a ministri igraju kako im državni sekretari sviraju.

    2. Odlično pitanje Bravar! Srbi u Beču koji su imali za posla, sa sadašnjim državnim sekretarom, nekadašnjim „Privatnim preduzetnikom““ u Beču, kad neko pomene ime pomenute osobe, dobijaju napade besa, prvo izređaju sve srpske sočne psovke, onda objasne zašto su psovali i od kud bes, i potom kažu ko je taj koga psuju. Ako je samo petina priča iz Beča tačna (jakih razloga ima da se veruje da su dve trećine priča istinite) Gospn, državni sekretar je zaslužio besplatni smeštaj u Zabeli.

  3. Oa kad je sveta i veka u Srbiji samo teška budala ne bi zaposlila svoje dete ako može! Šta je ovde čudno ? Pogledajte samo diplomce na Medicinskom fakultetu, sve sinovi i kćeri profesora i lekara…To je mnogo problematičnije od zaposlenja u MIP-u…

    1. Problematično je i jedno i drugo, jer dete bez znanja, a sa visokim prosekom, ne može nigde dobro da donese. Ono što je kod medicinara katastrofalno je što vezu možeš da nađeš, ali beskorisna je, jer se znanje davno odselilo pa sve češće imaš utisak da odlazak kod njih liči na odlazak kod vračare, pomoć sigurno ne možeš da dobiješ.

  4. Namesteno iz aviona i pokriveno/prikriveno nekakvim konkursom. Malo smo pametniji od sitnih igrica. Nadam se da ce cerka raditi sa tatom.

  5. Sve ovo na stranu, mene zanima kako se upisuje diplomatska akademija pri MSP, to je ključ problema. U normalnim državama se raspisuje javni konkurs za prijem na ovakve akademije. Primaju se stručnjaci raznih struka, postoje uslovi u vezi stepena obrazovanja. Bilo bi mi baš interesantno da pročotam kako se to uposuje u Srbiji, zašto recimo NIS predloži Odalovičevog sina za ovu alademiju, pa gospodja Vučić broj 2 sa Pinka u MSP, zet guvernerke u pokušaju, evo sad opet dete funkcionera u diplaomatskoj akademiji. Nisam zlonamerna, čosto pitam koji su uslovi za upise ove akademije pri MSP.

  6. Čak i Nacionalna strategija za borbu protiv korupcije 2013-2018 je u poglavlju: Prevencija korupcije, ukazala na zloupotrebu instituta konkursa (interni-javni) za zapošljavanje u organima javne vlasti a koje mora da se zasniva na principima vladavine prava, profesionalnih zasluga i nepristrasnosti. Uostalom, ratifikovana UN Konvencija protiv korupcije obavezuje Srbiju kao državu potpisnicu jer i poglavlje: Prevencija korupcije upravo ukazuje na poštovanje ovih principa kao obavezujućih za državu potpisnicu. Dalje, Konvencija ukazuje na obavezu uvođenja u pravni poredak države potpisnice kr.delo neosnovano bogaćenje, što naravno nije učinjeno sa naše strane. Na kraju, odredbe čl. 27 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije su prilično jasne i vrlo su primenjljive na ovu pravnu i faktičku situaciju.

  7. Krivi smo mi koji sumnjamo u poštenje pomenutog i poštenje njemu sličnih, bulumente na vlasti !

  8. Pogledajte samo ovaj produhovljeni lik g.Tončeva! Iz njega prosto zrači poštenje i pristojnost,skromnost,dobrota i humanost,pamet i visoko obrazovanje.

  9. Jadnica,ke se zrtvuje za sitni ti novci !!!CCccccccccccccc !!! Ma daaaaaaaaj !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.