Tradicionalna budilica, nagrada “Inženjer Šistek” i bogat kulturno zabavni program u Majdanpeku i Boru za Dan rudara Srbije 1Foto: Srbija Ziđin koper

U petak i subotu, 5. i 6. avgusta, u Boru i Majdanpeku brojnim dešavanjima kulturnog i sportskog karaktera, kao i tradicionalnom budilicom i uručenjem nagrada “Inženjer Šistek” u Boru i Majdanpeku biće obeležen rudarski praznik, 6. avgust i 120. godišnjica rudarenja u Boru.

Dan uoči praznika rudara Srbije, 6. avgusta, u Majdanpeku će prema programu obeležavanja Dana rudara koji je objavila kompanija Ziđin, biti organizovan prijem za poslovne prijatelje i saradnike.

U petak, 5. avgusta biće otvorena i izložba fotografija koju Udruženje za Majdanpek tradicionalno priprema za Dan rudara.

Ovogodišnja je posvećena majdanpečkom rudniku nekad i sad pod imenom „Majdanpečki rudnik kroz vreme“ postavljena je u foajeu Centra za kulturu Majdanpek i otvaranje je zakazano za 19 sati.

Iste večeri u Galeriji Centra za kulturu biće otvorena izložba slika „Zov moje duše“, umetnice iz Požarevca Jelene Lazić.

Tradicionalna budilica, nagrada “Inženjer Šistek” i bogat kulturno zabavni program u Majdanpeku i Boru za Dan rudara Srbije 2
Foto: Fonet

Uoči Dana rudara, 5. avgusta, Sindikalna organizacija Samostalnog sindikata Rudnika bakra Majdanpeka biće domaćin tradicionalne svečanosti koju povodom praznika rudara organizuje Sindikat metalaca Srbije.

Tradicija da se ovom prilikom ručnim satovima nagrađuju po dvojica rudara iz „Rudnika“ – Rudnik, Rudnika bakra Bor Bor, RMHК „Trepča“ Zvečan i, naravno, iz Rudnika bakra Majdanpek biće nastavljena i ove godine.

Dan kasnije, 6. avgusta, Samostalni sindikat majdanpečkog rudnika organizovaće turnir u malom fudbalu, na kome će učestvovati desetak ekipa.

Obeležavanje Dana rudara u Majdanpeku završiće se koncertom Džejle Ramović i Milana Mitrovića u centru grada.

Кompanije koje su u Rudniku bakra Majdanpek angažovane kao podizvođači pripremiće za građane osvežavajuće napitke, a veče puno dobre muzike završiće se uz di-džeja i neizostavan vatromet, najavljuju nadležni iz kompanije Ziđin.

Dan rudara i 120. godišnjica rudarenja u Boru u ovom gradu rudara biće obeležena kulturnim i sportskim događajima, tradicionalnim koncertom i uručenjem priznanja najboljim radnicima Srbija Ziđin Кoper i Srbija Ziđin Majning.

Tradicionalna rudarska budilica ovog će 6. avgusta izjutra, proći svim većim gradskim ulicama i naseljima u Boru.

Za Dan rudara Narodna biblioteka, Muzej rudarstva i metalurgije i Turistička prganizacija Bor pripremile su tematski izložbeni program.

Na platou Doma kulture Borani, njihovi gosti i turisti moći će da se upoznaju sa istorijom razvoja grada kroz izložbu fotografija na otvorenom .

Izložbu “Planirana starost centra” priredilo je Zavičajno odeljenje Narodne biblioteke Bor.

Turistička organizacija Bor će na Bazaru povodom Dana rudara predstaviti turističku ponudu grada na izložbi suvenira, rukotvorina, proizvoda starih i tradicionalnih zanata koja će biti promotivno-prodajnog karaktera.

U Muzeju rudarstva i metalurgije Bor kroz izložbu „Početak i trajanje- 120 godina rudarstva u Boru“ posetioce će voditi stručni vodiči.

-Kompanija Srbija Ziđin Koper prirediće prijem za delegacije visokih zvaničnika Vlade Republike Srbije, kao i za brojne poslovne partnere, prijatelje kompanije i predstavnike društveno-političkog života Timočke krajine, ali i cele Srbije. U oficijelnom delu najboljim radnicima Srbija Ziđin Кoper i Srbija Ziđin Majning biće dodeljena nagrada “Inženjer Šistek”, najviše priznanje koje se uručuje za doprinos razvoju kompanije – najavljuju nadležni iz kompanije predstavljajući program obeležavanja Dana rudara u Boru.

Programom obeležavanja Dana rudara, predviđeno je da u subotu popodne, na gradskom stadionu u Boru bude odigrana prijateljska fudbalska utakmica u kojoj će snage odmeriti srpski šampion u fudbalu „Crvena zvezda“ i FК „Bor 1919“.

U večernjim satima, na stadionu hotela „Jezero“, biće organizovan koncert “Zvezda Granda“ , Aleksandre Prijović i Stefana Petrušića, a muzički program biće upotpunjen nastupom di-džeja i vatrometom.

Od Bora do Borskog jezera organizovan je i besplatan autobuski prevoz na svakih pola sata, u terminu od 16 do 3 sata ujutru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari