Pedijatar dr Uroš Trajković i u naredne četiri godine obavljaće funkciju direktora Zdravstvenog centra u Vranju, u okviru koga radi opšta bolnica i dom zdravlja, odlučio je jednoglasno Upravni odbor ove ustanove. Trajković je i u prethodnom mandatu obavljao funkciju direktora.


– Nakon što smo otvorili dnevnu onkološku bolnicu, kao i psihijatrijsku ambulantu, renovirali odeljenje nefrologije, moj prioritet će biti da uz pomoć Ministarstva zdravlja nastavimo radove na završetku objedinjenog hirurškog bloka – naveo je za Danas dr Trajković.

On ne krije da je u radu bilo i problema, pa i lekarskih propusta u ovoj regionalnoj zdravstvenoj ustanovi, koja brine o zdravlju oko trista hiljada pacijenata iz šest opština Pčinjskog, ali i Kosovsko pomoravskog okruga.

– Niko neće biti amnestiran od odgovornosti ukoliko se ona utvrdi od strane nadležnih organa, kao što je to bio nedavni slučaj sabotaže na odeljenju ginekologije, kada su pokradeni delovi sa aparata za laparaskopske intervencije – precizirao je Trajković.

On navodi da će se u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti dodela specijalizacija za usavršavanje lekara. Trajkovića očekuje i da razreši problem blokade računa Zdravstvenog centra, do koje je došlo zbog tužbe lekara sa hirurgije zbog neisplaćenih nadoknada za prekovremeni rad u vreme njegovog prethodnika dr Miroljuba Stankovića, koji sada obavlja funkciju načelnika Hirurškog odeljenja.

Na konkurs za direktora Zdravstvenog centra u Vranju javilo se pored Trajkovića još troje kandidata: dr Dragan Veličković, ginekolog, dr Momčilo Stošić, hirurg i dr Slavko Živković, anesteziolog. Dr Uroš Trajković je predsednik URS za Pčinjski okrug. U Zdravstvenom centru u Vranju zaposleno je više od dve hiljade lekara i medicinskog osoblja.

Nedeljković na čelu filijale RZZO

Dragoslav Nedeljković je odlukom Upravnog odbora filijale Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje imenovan za direktora ove ustanove za Pčinjski okrug. Nedeljković, koji je član DS, obavljao je ovu funkciju i u prethodnom mandatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari