Traže od Vulina da uključi grejanje u „Bristolu“

Protest vojnih beskućnika zbog nezakonitog postupanja Ministarstva odbrane prema stanarima Bristola

Ostavite komentar


  1. Preko 1500 generala sa prostora bivše Jugoslavije su dobila i dobijaju PEMZIJE u Srbiji. Privremeni smeštaj u nekadašnjem vojnom objektu, hotelu Bristol, do trajnog rešenja njihovog stambenog pitanja, dobili su oni koji su sa manje od 30 godinaradnog staža po kantinama osvojili PEMZIJE. Naravno da ni oni ni njihova deca nisu ni videli bratoubilački rat jer su bili u inostranstvu na studijama.

  2. Vulin je bezobrazan da ne upotreba drug izraz. Do su ti ljudi bili po ratifying on je ljlja mark a a sad osim lopovluk pokazuje I krajnji bezobrazluk. Za bahacenje u opremanju Vu. Karadjordjevo ima para a da obezbedi ove beskucnike nema. Normal no opet ce tetka da da pare, a od beskucnike moze do bit sam batina.

  3. Odnos Vlade R.Srbije, prema Vojsci je istovetan i prema Vojnim beskućnicima. Vojska i Ministarstvo odbrane vrlo brzo bi rešeili stambene probleme aktivnih i penzionisanih vojnih lica kada bi VRHOVNI komandant i Vlada R. Srbije, odobrila sredstva za tu namenu.
    Mi vojni beskućnici doživljavamo maćinski odnos prema nama iskqučivo nebrigom navedenih organa vlasti R:Srbije, a“ kažnjavaju“ nas zbog našeg doprinosa u ratnim sukobima 1991-1995-1999 godine. Ministar odbrane može ako želi brže da rešava stambena pitanja vojnim beskućnicima-„licima koja su ostala bez stanova i pokretnosti u njima“
    a koji su predati sporazumom o sukcesiji kao državna imovina državama sukcesorima na čijoj su se teritoriji ti stanovi nalazili, na sledeći način:
    1.U Pravilniku o rešavawu stambenih pitanja član 30. da doda tačku 3.koja bi glasila- 3.“prioritet za dodelu stana ostvaruju ilica čija je imovina-stanovi predata kao državna imovina državama sukcesorima.“
    2.Dok navedena lica konačno nereše stambeno a koriste kolektivne vojne smeštaje u vojnim objektima, ministar odbrane može da primeni Pravilnik o materijalnom poslovawu u MO i Vojsci Srbije, član 145.stav 3. “ licima koja koriste usluge u kolektivnim vojnim smeštajima daju se bez naknade“.
    Napomena: Ovakvim rešenjem doprinelo bi se ugledu i afirmaciji Vojske Republike Srbije kao i države Republike Srbije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.