U kom pravcu će se dalje kretati novopazarski rukomet i košarka teško da iko može da pretpostavi. Dva kluba oslonjena isključivo na sopstveni igrački kadar u tek završenim šampionatima nisu imala mnogo uspeha. Rukometni klub je svesno ušao u ligaško takmičenje sa podmlađenim sastavom, pa i pored toga od tima trenera Hasana Memića očekivalo se mnogo više nego što je to pretposlednje mesto u Prvoj ligi – Zapad.


Bilans od devet bodova, uz četiri pobede i jedan nerešen rezultat sigurno nije ono čemu su se nadali u klubu. Možda jedina dobra strana pazarskog rukometa je ta što se klub nalazi u ligi tik do najkvalitetnije, pa bi se uz blagovremenu konsolidaciju unutar kluba i tima brže nego se to očekuje ponovo mogli upustiti, poput prošlogodišnjeg pokušaja, u trku za plasman u Superligu. Da se tako nešto dogodi već u sledećoj sezoni nije mnogo realno, ali bi cilj mogao donekle da se pomeri unapred. Krajnji rezultat bi trebalo i moralo da bude kvalitetniji. Međutim, ukoliko ni rukometni, ni košarkaški klub ne pronađu sigurniji izvore finansiranja, stabilnog ili nekoliko manjih sponzora, sasvim je izvesno da nas očekuje još jedan slična ili ista sezona.

Košarkaši godinama stagniraju u Prvoj srpskoj ligi, treći rang takmičenja. Valjda je to jedini novopazarski klub koji nikako da preskoči razred. Pre početka prvenstva nema ko ih nije video kao jednog od ozbiljnijih kandidata za ispadanje i iz ovog stepena takmičenja, međutim i pored toga što su svi koji nešto znače u novopazarskoj košarci od kluba digli ruke posla se prihvatio Adnan Draževičanin i uspeo da sa mladim i neiskusnim timom ostvari primarni cilj, opstanak u ligi. Osmo mesto, uz krajnji bilans devet pobeda i petnaest poraza i inkasiranih 37 bodova u ovom trenutka, ma koliko to izgledalo kao nekakvo opravdanje, jesu maksimum novopazarskog sastava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari