Prošlonedeljno ubistvo dr Safeta Skenderija, urologa u novopazarskoj Opštoj bolnici, ponovo je pokrenulo priče o bezbednosti u gradu. Predsednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije (SDP), koja u Novom Pazaru predvodi lokalnu vlast Husein Memić, na konferenciji za novinare, zatražio je „jasnu odgovornost policije i tužilaštva i hitnu reakciju države.


-Bezbednosna situacija u gradu je katastrofalna i SDP neće ostati nema kada je u pitanju bezbednost svih građana, rekao je Memić, ali i zatražio reakciju države i ispitivanje tvrdnji Momčila Vidojevića, predsednika Nezavisnog policijskog sindikata da je u novopazarskoj policiji prisutna velika korupcija. Visoki funkcioner SDP Kasim Zoranić ocenio je da je „bezbednosna situacija i nefunkcionisanje pravne države u Novom Pazaru prisutno poslednjih godina. On najveću odgovornost za sve što se događa u ovom gradu pripisuje „policiji BIA i kontra-obaveštajnoj službi, zbog nesaradnje sa pravosudnim organima i tužilaštvom“.

Od prošlogodišnjeg ubistva vlasnika menjačnice i pucanja u centru grada između pristalica dve politički suprostvaljene opozicije, opozicija je nekoliko puta pokušavala da u dnevni red uvrsti raspravu o bezbednosti u gradu. Takve predloge skupštinska većina je jednoglasno odbijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari