Treba li femicid da uđe u Krivični zakonik?

Ostavite komentar


  1. Ubistvo je ubistvo. Čovek je čovek nebitno kog je roda .
    Ovo pitanje rts nije postavljao kada je ona zena svog muža u krec nabila. Npr.

  2. Nesto ne stima u državi Srbiji, imamo sve vise NVO, mnogi Zakoni i dopune zakona se pisu uz sugestije NVO sektora , a nasilje se nazalost ne smanjuje nego ga ima jos vise .

  3. Naravno da treba jer ženski život je dragoceniji od muškog, zar ne?
    Po nekim procenama ultra feminstkinja idealan odnos bi bio 20% muškaraca naspram 80% žena.
    Tako da smatram da za femicid treba da odgovara i ubica i još 5 njegovih dobrih drugara, jer sigurno su i oni krivi jer su muškarci. I svima smrtne kazne da se femicid više nikada ne ponovi.

  4. Ne treba. Ima i sada dovoljno krivičnih dela i njihovih oblika i sada da bi bilo potrebno posebno izdvajati femicid. Po njima je moguće izreći najteže kazne od 20, 40 godina trajanja zatvorske kazne pa čak i doživotnu. Znaju to i aktivistkinje koje zagovaraju uvođenje femicida u KZ, ali one dobijaju inostrane grantove za svoje aktivističke predloge, okrugle stolove, panele, članke, pisanje predloga ministarstvima i medijima, treninge drugih aktivistkinja i sl. Pa se stiče utisak da je to zaista „prava“ tema, iako nije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.