Tribina Novog Optimizma “Srbija pod ‘bratskom’ agresijom” u Novom Sadu 15. juna 1Foto: Novi optimizam

Srbija je na prekretnici, poručuje Pokret Novi Optimizam koji poziva ljude na tribinu „Srbija pod ‘bratskom’ agresijom”, koju organizuju u četvrtak, 15. juna, u 19 časova, u Radničkom domu „Svetozar Marković“.

Na trbini će govoriti Vesna Mališić, zamenica glavnog urednika nedeljnika NIN, Dejan Ilić, saradnik Peščanika i urednik u Fabrici knjiga, Jelica Minić, predsednica Evropskog pokreta u Srbiji, Miodrag Kapor, stručnjak za energetsku politiku, Boris Varga, politikolog i novinar. Razgovor moderira novinarka N1 Marina Fratucan.

Na početku prisutnima će se obratiti i predstavnici organizacija Zelene mreže Vojvodine, Građanskih inicijativa, Čini Dobro i Novog Optimizma.

“Na ovom skupu razmotrićemo položaj i stavove Srbije u agresiji Rusije na Ukrajinu, analizirati politike protivnih EU i udaljavanja Srbije od evropskih vrednosti, kao i šta društvo može da uradi povodom ruskog narativa, koji je u Srbiji u funkciji uništavanja osnovnih evropskih vrednosti mira, slobode, istine”, navode iz Novog optimizma.

Tribina je, kako navode, nastavak razgovora sa građanima, civilnim društvom, novinarima, predstavnicima relevantnih institucija, na temu uticaja i posledica ruske propagande u Srbiji, i kako to utiče na njenu demokratiju, društvene procese i njen evropski put.

Tribinu „Srbija pod ‘bratskom’ agresijom“ Novi Optimizam je pokrenuo u martu u vidu javnih diskusija o štetnom proruskom uticaju na društvo i procese u Srbiji, ukazujući na probleme koje to donosi i tražeći odgovore na pitanja kako da se takvo stanje promeni.

Prvi skup je održan u Medija centru, u Beogradu 3. marta. Druga tribina je održana u Kragujevcu, 20. aprila, a u Pančevu o ovoj temi razgovarali smo 27. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari