Druga teniserka Srbije Ana Ivanović uspešno je startovala na WTA turniru holandskom Hetogenbošu savladavši u prvom kolu nakon preokreta Šveđanku Sofiju Arvidson sa 2:1 (4:6, 6:0, 6:1). Međutim, oscilacijama u igri Ivanovićeva je opet ispoljila nesigurnost u igri.


Naša teniserka loše je otvorila meč prepustivši svoj servis gem protivnici koja je u ranoj fazi igre povela sa 3:1. Ivanovićeva je tada zaigrala koncentrisanije, ukupno odservirala sedam aseva, napravila brejk i došla do izjednačenja. Međutim, to je bilo sve od 45. igračice WTA liste budući da joj je Šveđanka ponovo oduzela servis u devetom gemu i dobila prvi set sa 6:4. U drugom setu Ivanovićeva je zaigrala angažovanije iskoristila loš servis protivnice i ekspresno dobila taj deo igre sa 6:0. U trećem delu igre naša teniserka je nastavila u istom ritmu, prepustivši protivnici samo jedan gem.

Protivnica Ivanovićeve u drugom kolu biće Nemica srpskog porekla Andrea Petković, trenutno 36. na WTA listi. U jedinom njihovom dosadašnjem susretu slavila je Ivanovićeva, ali davne 2006.

Sa druge strane, Bojana Jovanovski poražena je na turniru u Istbornu od Britanke Heder Vatskon sa 2:1 (6:1, 1:6, 6:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari