Nakon licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta u Sremskoj Mitrovici koja je održana pre nekoliko dana, čini se da su svi zadovoljni. Za licitaciju se prijavilo 136 učesnika koji su podneli 311 prijava za učešće na 70 parcela u ukupnom iznosu od 2.927 hektara, a ukupna izlicitirana površina bila je 2.919 hektara, jer samo za jednu parcelu nije bilo interesenata.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Srđan Kozlina, broj učesnika koji su izlicitirali zemljište za narednu godinu je 57, a prosečna izlicitirana cena bila je 25.679 dinara. On je rekao da je postignut cilj da zemlja ode u prave ruke, odnosno u ruke pravih poljoprivrednih proizvođača.

Predsednik komisije za licitaciju Vlada Vučenovićrekao je da je najniža izlicitirana cena iznosila deset hiljada dinara, a najviša pet puta toliko i to samo na dve parcele u Kuzminu. Takođe, nije bilo nikakvih nepravilnosti niti žalbi komisiji, a ukupna dobit ostvarena od licitacije iznosi 74,9 miliona dinara od čega će 40 odsto biti preneto u gradski budžet, u iznosu od 29,9 miliona dinara.

Zanimljivo je da na licitaciji nisu mogli da učestvuju zainteresovani koji su ostali dužni za prošlogodišnji zakup, a takvih ima više, a uglavnom je rečo parcelama koje je izlicitirao Mitrosrem, čime je budžet grada oštećen za 20 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari