Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u petak selekciju Ukrajine sa 83:57 (21:21, 17:16, 22:11, 23:9) u drugom meču na pripremnom turniru u Izmiru, gde će takmičenje završiti duelom u subotu (17.00) protiv selekcije Turske. Izabranici Dušana Ivkovića odigrali su znatno bolje nego dan ranije kada su poraženi od Nemaca (58:59), pogotovo u drugom poluvremenu kada je stvorena opipiljivija razlika.


– Prvo poluvreme smo odigrali opušteno i neracionalno, o čemu govori podatak da smo u prvoj četvrtini primili čak 21 poen, a da nismo izašli iz bonusa. Takve stvari moramo da ispravimo i igrači moraju da budu svesni da se dobrom odbranom gotovo uvek dobija utakmica, a dobrim šutem ne uvek. U drugom poluvremenu smo znatno povećali agresivnost, primili samo 20 poena i došli do ubedljive pobede – istakao je Ivković, koji je pohvalio svoj tim jer se brzo „podigao“ posle neuspeha protiv Nemačke.

Duel sa Ukrajincima obeležio je povratak na teren Nemanje Bjelice, koji je dugo pauzirao zbog povrede i operacije šake. Bjelica je za 11 minuta na parketu postigao dva poena i ubeležio četiri skoka. Najefikasniji među „orlovima“ bio je Duško Savanović sa 22 poena. Nenad Krstić je postigao 15, a Aleksandar Rašić 13 poena. Ivković je odmarao Milenka Tepića i Kostu Perovića.

U drugom meču dana Nemačka je pobedila Tursku sa 79:72 (21:20, 22:15, 20:19, 16:18) pa će, ukoliko savlada Ukrajince u subotu, osvojiti trofej u Izmiru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari