Predrag MilovanovićTuzilac Predrag Milovanović Foto: BETAPHOTO/LILIT ANDRIC/DS

Član Udruženja tužilaca Srbije Predrag Milovanović ocenio je danas da je srpsko tužilaštvo pokazalo „dva lica“, jedno na navode o nepravilnostima tokom izbornog dana, a drugo tokom protesta ispred Skupštine grada Beograda.

Milovanović je gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, za reakciju tužilaštva tokom izbora 17. decembra iskoristio izraz „procesno hiberniranje, odnosno spavanje“.

„Kada javno tužilaštvo i državni organi ne reaguju ili kasno reaguju na neke društvene pojave, to može dovesti, i očigledno je utisak javnosti ovde, da je dovelo do kontaminacije izbornog procesa“, kazao je tužilac.

Sa druge strane, prema negovim rečima, nakon izgreda koji su se dogodili ispred Skupštine grada 24. decembra, reakcija policije i tužilaštva je bila hitra.

Naglasio je da bi tužilac trebalo da postupa po službenoj dužnosti, odnosno kada do njega dopre glas o situacijama poput okupljanja birača u Štark areni, istraživanja novinara CINS-a, ili građana koji su rekli da su im falsifikovani potpisi.

„Zašto je tu izostalo ono što smo posle videli (kod Skupštine grada)? Tu naša javnost vidi nepravdu. Jer ako u jednakim ili sličnim situacijama treba jednako da postupate, a postupate na različit način, vi onda stvarno stvarate jednu konfuziju“, kazao je Milovanović.

Upitan da li je tužilaštvo trebalo hitno da reaguje i u navodima nepravilnosti na izborima, Milovanović je kazao da tužilac ne treba da čeka, već da deluje čim dođe do bilo kakve informacije da postoji sumnja da je izvršeno krivično delo.

„Utisak mi je da smo prosto na taj izborni dan imali neke stvari na koje je tužilaštvo zaćutalo“, rekao je Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari