Tužilac za organizovani kriminal sa saradnicima u službenoj poseti Parizu, dogovorena razmena informacija sa skaj aplikacije 1Foto: EPA-EFE/Julien de Rosa

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić sa saradnicima, sudijom za prethodni postupak i predstavnikom MUP Srbije nalazi se u službenoj poseti Pariskom tribunalu za organizovani kriminal, potvrđeno je Danasu u Tužilaštvu.

Kako se navodi, tokom posete održan je sastanak sa potpredsednikom Tribunala zaduženim za istragu organizovanog i visokotehnološkog kriminala i njegovim saradnicima, na kojem je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, koja je ocenjena kao izvanredna i izuzetno uspešna.

Dogovoren je i nastavak intenzivne saradnje pravosudnih institucija Francuske i Tuzilaštva za organizovani kriminal Srbije, u vezi razmene informacija o podacima sa skaj aplikacije i dalji operativni koraci u borbi protiv organizovanog kriminala.

Sastanak je održan i sa direktorom Direkcije za organizovani kriminal centralne uprave sudske policije MUP Francuske i njegovim saradnicima zaduženim za organizovani i visokotehnološki kriminal i rad Udarne grupe za skaj aplikaciju.

Ovom sastanku je prisustvovao i predstavnik MUP-a Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.