Tužilaštvo odbacilo prijavu protiv KTV televizije 1Foto: EPA-EFE/ JENS SCHLUETER

Osnovno tužilaštvo u Zrenjaninu odbacilo je krivičnu prijavu MUP-a protiv ekipe KTV televizije Danijela Radića i Roberta Bajtaia, koji su prijavljeni za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije dok su 26. marta ove godine snimali reportažu u Gradskoj kući u Zrenjaninu.

U rešenju tužilaštva se navodi da se krivična prijava, nakon dokaznog postupka i davanja  izjava većeg broja zaposlenih u gradskoj upravi, odbacuje iz razloga što prijavljeno delo nije krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Kako je tokom saslušanja svedoka konstatovano, ekipa KTV televizije ušla je u zgradu lokalne samouprave na sporedan ulaz gde nije bila istaknuta Odluka gradonačelnika o postupanju tokom epidemije, a sem toga kao novinar i pokrajinski poslanik Danijel Radić je na to imao pravo.

Utvrđeno je da su prilikom ulaska u Gradsku kuću nosili zaštitne maske i rukavice, što pokazuje da su kao građani preduzeli zaštitne mere ali nisu postupili po nalogu obezbeđenja da napuste zgradu, što spada u obeležja prekršaja iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru, konstatuje se u rešenju Osnovnog tužilaštva u Zrenjaninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.