Tužilaštvo odredilo pritovor muškarcu iz Vranja osumnjičenom za krivično delo "pokušaj ubistva" 1Foto: V.Ristić / Danas

Iako je prilikom saslušanja pred Višim tužilaštvom u Vranju osumnjičeni P.Ž. (50) demantovao da je “ pokušao da sa više nanetih uboda nožem ubije Z.M. (50)“, na zahtev tužilaštva osumnjiččenom je određen zatvorski pritovr do trideset dana, potvrđeno je večeras Danasu u nadležnom tužilaštvu.

Incident se desio 3.maja, kada je usledila svađa između P.Ž (60) i Z.M. (50), nakon čega je oštećeni P.Ž. potegao nož i sa ukupno osam uboda, kako navodi tužilaštvo, naneo Z.M.-u povrede opasne po život.

Njih dvojica godinama su imali probleme oko imovine u stambenom prosotru koji koriste, a sve je eskaliralo krvavim obračunom u kome se povređeni nalazi na lečenju u Kliničkom centru u Nišu,na odeljenju hirurgije.

Više javno tužilaštvo u Vranju danas je saopštenju dostavljenom medijima navelo da se radi o incudentu koji su kvalifikovaki kao „ubistvo u pokušaju“.

Novinaru Danasa u Višem tužilaštvu u Vranju potvrđeno je da je P.Ž. demantovao „pokušaj ubistva“, kao i to, da je kako je izjavio nasaslušanju „prethodno dobio udarac u glavu kamenom da se ničega ne seća“.

On je naveo da nije imao nameru da ubije Z.M. sa kojim kako prenosi tužilaštvo „imao imovinski spor oko imovine“. Saslušanje je kako saznaje Danas u tužilaštvu potrajalo do kasno popodnne-

Osumnjičenom za za sada kvalifikacuju „pokušaja ubistva“ P.Ž. određen je zatvorski pritvor do trideset dana, a u međuvremenu biće obavljeno saslušanje svih svedoka.

Ključni svedok biće sam teško povređeni Z.M. koji se nalazi ma lečenju u Kliniččkom centru u Nišu sa povredama koje i dalje predstavljaju opasnost po njegov život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari