Tužilaštvo pozvalo Bobana Bogdanovića na razgovor u vezi sa ubistvom Ivanovića 1foto EPA-EFE/Đorđe Savić

Tužilaštvo za organizovani kriminal pozvalo je Bobana Bogdanovića, prijatelja ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, na razgovor u vezi sa njegovim navodima o ubistvu političara sa severa Kosova Olivera Ivanovića.

Bogdanović je pozvan da se 15. aprila javi tužilaštvu u svojstvu građanina, radi, kako se navodi u pozivu, davanja potrebnih obaveštenja u vezi sa krivičnim delom terorizam.

Bogdanović, koji je prijatelj ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, izjavio je za KRIK da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, a da je naručilac ubistva kontroverzni kosovski biznismen Zvonko Veselinović. Prema njegovim navodima, koje je ponudio i Tužilaštvu za organizovani kriminal, ubica je plaćen sa 50 hiljada evra.

U ispovesti za KRIK Boban Bogdanović izneo je životnu priču svog najboljeg druga iz detinjstva Aleksandra Gligorijevića Pukija, sa kojim je nastavio da se druži iako je bio svestan da je Gligorijević duboko u kriminalnim vodama sa Veljkom Belivukom. Bogdanović navodi i da se njegov drug učlanio u SNS i da je postao batina Srpske napredne stranke u Odžacima, gde je živeo i da je bio u tesnoj saradnji sa Andrejem Vučićem, koordinatotom SNS za Vojvodinu.

Bogdanović tvrdi da mu je prijatelj 7. marta 2020. ispričao ko su organizatori, ko su nalogodavci i ko je ubica Olivera Ivanovića.

„Olivera Ivanovića je ubio Ljubomir Lainović. To je sin nekadašnjeg žestokog novosadskog momka Branislava Lainovića Dugog. Čovek koji je organizovao i koji je pripremio logistiku je Milan Radoičić. Čovek koji je naredio ubistvo je Zvonko Veselinović. To mi je rekao Aleksandar Gligorijević Puki“, ispričao je Bogdanović.

Bogdanović je objasnio i da je, kako je rekao, Veljko Belivuk, preko Aleksandra Gligorijevića Pukija, isplatio novac ubici Olivera Ivanovića, po nalogu Zvonka Veselinovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari