Tužilaštvo za organizovani kriminal traži pritvor za krijumčare droge iz BIA i MUP i njihove saradnike 1Foto: N1

Tužilaštvo za organozovani kriminal nakon saslušanja predložio pritvor za okrivljene Milijova K., supružnike Daniela i Dušicu J., Miodraga P. i Milana K., koji su uhapšeni zbog toga što su u dužem vremenskom periodu švercovali drogu iz Južne Amerike u Evropsku uniju.

Podsetimo, pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su četiri osobe, među kojima i jednog policajca i pripadnicu BIA.

Uhapšeni su pripadnik Uprave kriminalističke policije D.J. (41), njegova supruga pripadnica BIA D.J. (39), bivši policajac K.M. (44) i stanovnik Aranđelovca Ž.F. (34) zbog toga što su organizovali kriminalnu grupu koja je krijumčarila velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlјe Evropske unije, a potom novac stečen prodajom kokaina prebacivali u Srbiju i Crnu Goru.

Policajac D.J. je zloupotrebio službeni položaj tako što je proveravao baze podataka MUP-a i pribavljao podatke o istragama koje vodi Uprava kriminalističke policije i poverljive podatke saopštavao ostalim članovima te grupe.

On se sumnjiči i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlјe Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.