Tužilaštvo Zaječar: Posebna pažnja obratiće se na procenu da li pruga Prahovo-Niš može da služi za prevoz opasnih materija 1Foto: OJT Zaječar

Povodom aksidenta koji se jutros dogodio u 8:42 časa, na ulazu u železničku stanicu u Zaječaru, gledano iz pravca Prahova, gde je došlo do iskakanja vagona broj osam i devet iz železničke kompozicije od 12 vagona koji su prevozili fosfornu kiselinu, oglasilo se Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru.

Kako se u saopštenju ističe, naloženo je da se izvrši uviđaj lica mesta, sačini kriminalističko-tehnička dokumentacija, da se prikupe potrebna obaveštenja od građana, a očekuje se i izlazak na lice mesta inspekcije JP Železnice Srbije.

“Nije došlo do prevrtanja vagona, već samo do iskliznuća, tako da nije bilo materijalne štete ni curenja opasne materije u okolinu tako da nije došlo do ugrožavanja zdravlja ljudi”, kažu iz OJT-a.

Posebna pažnja obratiće se na procenu da li pruga Prahovo-Niš uopšte može da služi za prevoz opasnih materija, obzirom na stanje takve pruge, navodi se u saopštenju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.