Tužilaštvo zbog Savamale kažnjeno milion dinara

Od sedam rešenja poverenika iz 2017, pet se odnosi na slučaj rušenja u Hercegovačkoj* Šabić: Kazne za nepoštovanje zakona se odnose samo na građane, za državne organe i funkcionere imaju isključivo "kozmetičku" vrednost
Poverenik za informacije od javnog značaja ove godine izrekao deset sankcija Višem javnom tužilaštvu u Beogradu

Ostavite komentar

  1. Pogresan naslov. Pravi naslov je "Gradjani Srbije kaznjeni i placaju iz svojih djepova zbog Savameli milion dinara"

  2. Sve će se to promeniti kada građani Srbije shvate da institucije države ne služe za udomljavanje SNS klijentele.

  3. Svakom po zasluzi, šteta što to ne plaćaju odgovorni pojedinci iz svog džepa, da se više ne dešavaju takve stvari.

  4. Samo jedno pitanje: te pare treba da se uplate iz budžeta u budžet, ili će biti odbijeno od plate zaposlenih u tužilaštvu? Ili jednostavnije, da li je kažnjeno tužilaštvo, ili narod Srbije…?

  5. Postoji mogućnost da su tražene informacije koje ne smeju da se obelodanjuju zbog istrage. A u poslednje vreme smo svedoci da se gospodin Šabić eksponira čudnim medijskim nastupima, pa me više ništa ne bi čudilo… Možda je i on morao da podlegne nekim pritiscima…

  6. Vid organizovanog političkog nasilja i kriminala je BOT-služba za lažno prikazivanje javnog mnjenja.

Ostavite komentar

Društvo

Zašto su društvene mreže preuzele primat od televizija 10

Zašto su društvene mreže preuzele primat od televizija

Građani Srbije najviše vremena provode uz društvene mreže, dok se gledanost televizije u poređenju sa prošlom godinom povećala za dvadeset i više minuta dnevno, pokazalo je istraživanje Centra za slobodne izbore i demokratiju u okviru programa "Nove pismenosti“.

Naslovna strana

5. decembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.