U Ankari uručena medalja zahvalnosti Turske Davoru Vidoviću, pripadniku Sektora za vanredne situacije MUP Srbije 1Foto: FB/MUP Srbije

U Ankari su uručene su medalje zahvalnosti međunarodnim spasilačkim timovima, uključujući i onaj iz Srbije koji su, posle zemljotresa u Turskoj, učestvovali u akcijama pretrage i spasavanja, saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Pripadniku Sektora MUP Srbije za vanredne situacije Davoru Vidoviću je na ceremoniji u kongresnom i kulturnom centru u predsedničkoj palati uručena medalju u znak zahvalnosti na pomoći posle zemljotresa, koji je u februaru pogodio Tursku, navodi se u saopštenju.

Vidoviću, potpukovniku policije i vođi Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, medalju je uručio potpredsednik Turske Fuat Oktaj, naveo je MUP Srbije.

On je kazao da je ponosan, da je Srbija spremna da pomogne državama i narodu koji se nalazi u nevolji kao što je bio slučaj sa Turskom, koju je, kako je dodao, zadesio katastrofalni zemljotres,

Istakao je i da su specijalistički timovi MUP – a Srbije za vanredne situacije „apsolutno obučeni, opremljeni i spremni“ da u najkraćem roku odgovore na najzahtevnije izazove.

Taj tim MUP-a Srbije, sa 45 spasilaca i psom Zigijem je u akcijama pretrage i spasavanja nastradalih u Turskoj pronašao tri preživele osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari